Sunne og skjønne oppskrifter

3 forfriskende agurk-tips

Agurken er super som topping på brødskiven og som et sunt tilskudd til fredagstacoen.  Men den kan så mye mer! La deg inspirere til å utforske den unnselige agurken på nytt.

Agurken kommer opprinnelig fra India, der den fortsatt vokser vilt ved foten av Himalaya. Den ble dyrket i Kina for over 3000 år siden, og kom til Norge på 1600-tallet. Du får alltid tak i agurk i butikken – og her er de beste tipsene til å spise agurk på nye måter!

Agurk i smoothien

Lag en deilig smoothie av en neve babyspinat, ½ agurk, 1 grønt eple, ½ avokado og litt grønn chili. Spe med 2 dl kald, grønn te, og kjør til du har en jevn drikk. Du får en hydrerende, grønn smoothie med kick! Og du får en kalorifattig drikk, rik på katekinene i grønn te. Disse er med på å forebygge kreft og å holde deg ung. Trenger du en mer mettende smoothie, kan du ha i 1 dl kikerter eller yoghurt.

Grønn gazpacho

En gazpacho er en kald, spansk suppe som vanligvis er rød og full av tomat og paprika. Denne varianten er grønn, og inneholder agurk og avokado. Varmende krydder som spisskummen og kajenne gjør at suppen ikke blir kjedelig. Til 2 porsjoner trenger du ½ avokado, ¼ agurk, 2,5 dl kald grønnsaksbuljong, ¼ middels stor løk, 1 fedd hvitløk, 2 dl kikerter, litt malt spisskummen, kajenne og pepper, og frisk koriander og revet sitronskall til pynt.

Ha alt utenom koriander og sitronskall i en blender og kjør til du har en jevn suppe. Pynt med koriander og sitronskall.

Agurkdipp til kveldskosen

Bytt ut den rømmebaserte holiday-dippen med denne supergode saken! Du trenger 1 agurk, 2 dl gresk yoghurt, 1 dl vannkastanger (se i hermetikkhyllen) og 2,5 dl spinatblader, målt løst sammenpresset. Ha alt i en blender og kjør pulsvis til du har en grov blanding. Hva du dypper oppi dippen, er opp til deg – men den gjør seg godt til rugkjeks, for eksempel!

Oppbevaring

Agurken bør oppbevares mellom 12 og 14 °C, eller på kjøkkenbenken. Den kan få kjøleskader allerede ved 8 °C, og bør derfor ikke oppbevares i kjøleskapet.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply