Sunn mat

3 matvarer som senker menns sexlyst

Øl og salte oliven og pommes frites

Helt fra tidenes morgen har mennesket vært opptatt av sexlyst og hvordan maten vi spiser, kan øke lysten, nytelsen – eller begge deler. Men visste du at maten også kan ødelegge lysten? Les dette før du griper til viagra!

Alkohol

Ikke uventet topper alkohol listen over mat og drikke som kan være uheldig for sexlysten. Spesielt om du drikker i store mengder. Da kan du oppleve det som kalles erektil dysfunksjon, bedre kjent som at den ikke vil opp å stå. Men ikke fortvil – du trenger ikke å være totalavholds. Et glass vin eller to, eller et par øl, kan være helt i orden. I løpet av en uke kan det være smart å begrense seg til fem til syv enheter per uke, om du har et gjenvendende problem med ereksjonen. Les mer om studien her.

Peppermynte

Det er mye godt å si om mynte – den kan lette magetrøbbel og sure oppstøt, og den er et funn når det kommer til forkjølelse. Men når det gjelder libidoen, kan det være smart å styre unna peppermynten. I en studie som ble publisert i 2008 fant en gruppe indiske forskere ut at peppermynte kunne øke det oksidative stresset i hypothalamus i hjernen. Dette førte til at hjernen produserte mindre luteiniserende hormon (LH) og follikelstimulerende hormon (FSH). Dette igjen nedregulerte produksjonen av testikulært testosteron.

Salt

Noen av oss sverger til salt mat fremfor søt mat når vi skal kose oss. Men om du spiser så mye salt mat – pølsemat, spekemat, butikkbrød, saltsnacks, ost med mer – at du får høyt blodtrykk av det, kan det gå ut over ereksjonen. Om blodtrykket blir høyt i de store årene i kroppen, kan det føre til nedsatt blodgjennomstrømning i de mindre blodårene. Faktisk viste en studie publisert i juli 2018 at av 262 menn i alderen +/- 65 år så hadde hele 46 % av dem problemer med ereksjonen. Halvparten av disse hadde alvorlig erektil dysfunksjon. Det var en tydelig sammenheng mellom erektil dysfunksjon og alder, forhøyet kolesterol og triglyserider i blodet, godartet forstørret prostata og det metabolske syndrom (et forstadium til type 2 diabetes). Kanskje bedre sexlyst er en god grunn til å venne seg av med alt for salt mat?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply