Sunne og skjønne oppskrifter

Allergivennlige småkaker for alle

Småkaker stabel innendørs kakeboks

Kunsten å bake allergivennlige småkaker! Julen er ikke den samme uten små herligheter i bokser man kan stable på kjøkkenbenken, syns jeg. Og da jeg skulle arrangere en julelunsj for 20 personer, og det ble innmeldt over 20 matvarer og ingredienser som ikke ble tålt, var det bare å brette opp ermene og finne frem til noe unikt. 

Disse julestjernene er først og fremst gode. Dernest er de allergivennlige småkaker. Er du ikke enig i at smaken er suverent det viktigste? Er ikke småkakene gode, kan du like gjerne la være å bake dem, tenker jeg. Disse vakre stjernene er ikke tradisjonelle i den forstand at de hører til de syv slagene, men hva så? Så lenge det er godt (og ser ut som stjerner), da er det jul!

Allergivennlige og veganske

Disse småkakene er uten gluten, uten melk, uten egg, uten raffinert sukker, uten nøtter, uten soya og uten honning. Det sikrer at de passer til 99 % av Norges befolkning, skulle jeg tro 🙂 Og 100 % vil like dem!

Allergivennlige julestjerner

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
By Gunn Helene Arsky Serves: 30 stk ca.
Prep Time: 30 min Cooking Time: 12 min

Disse småkakene passer ikke bare for de fleste allergikere, de er også supre for vegetarianere og veganere. En smart småkake å ha i hus, så har du noe å by på til alle og enhver!

Ingredients

  • 1,25 dl kokosolje, myknet (ikke smeltet)
  • 1,25 dl lønnesirup
  • 1 ts vaniljesukker eller 1/2 ts vaniljeekstrakt
  • Frøene fra 1/2 vaniljestang (kan sløyfes)
  • 5-6 dl glutenfri lys melblanding
  • Ev. 1-2 ss vann

Instructions

1

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle to stekebrett med bakepapir, og legg to ark bakepapir klar på benken.

2

Ha kokosoljen i en bakebolle på en kjøkkenmaskin. Kjør til kokosoljen er myk.

3

Tilsett lønnesirupen og bland godt.

4

Ha i vaniljesukker, frøene fra vaniljestangen om du bruker det, og 5 dl glutenfri melblanding.

5

Miks til du har en deig. Juster mengden mel og ev. vann ut fra hvordan melblandingen oppfører seg. Du skal ende opp med en klump deig som ikke er klissete, men heller ikke smuldrer.

6

Ta av en del deig og form til en kule. Legg den på det ene bakepapiret på benken og klem den flat. Legg det andre bakepapiret oppå, og kjevle til deigleiven er 3-4 millimeter tykk.

7

Bruk en pepperkakeform og kutt ut kaker. Legg dem på stekebrettet. De kan ligge tett, de smelter ikke utover.

8

Samle deigrestene, legg til mer deig og fortsett prosessen med å lage kakene.

9

Stek brettene i 11-12 minutter, eller til kakene er ørlite gylne under. Avkjøl dem på stekebrettet i 10 minutter før du flytter dem over på en kakerist.

10

OBS - småkakene er bedre om de ikke er for hardt stekt. Og de stivner enda mer ute av ovnen!

Allergivennlige småkaker før steking

Småkaker stjerner på rist innendørs

Her er de stekt – like lyse og fine

Vil du prøve deg på noe annet godt til jul? Sjekk mine deilige, fylte dadler!

Du vil kanskje også like

Ingen Kommentarer

Legg igjen en Kommentar