Sunne og skjønne oppskrifter

Bakt blomkål på indisk vis

Blomkål har en mild kålsmak og en struktur som både er fast og løs på en gang. Derfor passer den utrolig godt til å ovnsbakes. Den blir mør og fin, men bevarer fasongen. Og med indiske krydder er den rett og slett himmelsk!

Jeg liker veldig godt å lage vegetarmat. Og da mener jeg mat fra bunnen av, ikke det å bruke liksom-kjøtt istedenfor kjøtt. For sjarmen med å spise mer grønnsaker, korn og belgvekster må jo være å la dem få skinne i og av seg selv, ikke å være en blek kopi av noe de aldri vil bli?

La grønnsakene få skinne i og av seg selv


Indisk blomkål

I denne retten får den milde blomkålen fint følge av kraftfull ingefær, gurkemeie, chili og andre godsaker. Smakene blandes i en yoghurt (jeg bruker vanligvis vanlig naturell yoghurt, men jeg har også laget denne med både soyayoghurt og havregurt – det går fint, det også) og så smøres blomkålen godt inn med blandingen, før den ovnsbakes.

Akkurat det med å smøre inn blomkål med yoghurtgugge – der må du bare inn og bruke hendene, altså. Det går ikke å prøve med skje eller slikkepott – labbene er det eneste som duger. Å bruke hendene på den måten er ganske så deilig, faktisk, selv om det er uvant. Og hendene er flinke til dette – yoghurtmiksen finner veien inn i alle kriker og kroker, slik at sluttresultatet – bakt blomkål på indisk vis – blir 100 % fantastisk. Og det er jo målet!

Under finner du oppskriften på bakt blomkål på indisk vis. Jeg håper du liker den – og legg igjen en kommentar når du har smakt, da 🙂

Indisk bakt blomkål

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 4,67 out of 5)
Loading...
By Gunn Helene Arsky Serves: 4
Prep Time: 10 min Cooking Time: 1 time Total Time: 1 t 10 min

En rett som så å si gjør seg selv - du bruker maks ti minutter på forberedelsene, og så kommer en duftende middag ut av ovnen helt av seg selv. Nam!

Ingredients

  • 1 hode blomkål
  • 1-2 hvitløkfedd, revet eller most
  • 2 ss finrevet fersk ingefær
  • 1 ts garam masala, ev. karripulver
  • 1 ts gurkemeie
  • 2 dl soyayoghurt naturell eller vanlig yoghurt
  • Flaksalt
  • Finhakket chili og persille til pynt

Instructions

1

Forvarm stekeovnen til 190 °C.

2

Skjær vekk det meste av den tykke stilken fra undersiden av blomkålen, men la gjerne noen av bladene få sitte igjen. Blomkålen skal være hel.

3

Stikk med en spiss kniv et par kutt opp og inn i kjernen av blomkålen - det hjelper til å spre varmen innenfra.

4

Rør sammen hvitløk, ingefær, garam masala, gurkemeie og yoghurt i en skål.

5

Legg blomkålen over i en ildfast form og smør blandingen på hele blomkålen, også undersiden. Dryss over en god klype flaksalt og bak blomkålen midt i ovnen i ca. 1 time, eller til blomkålen er helt mør (sjekk med en spiss kniv).

6

Dryss litt hakket chili og persille over blomkålen.

7

Server med kokt ris, eplechutney og pistasjraita (se link under).

Denne blomkålen smaker nydelig med indisk raita til. Her får du min beste oppskrift!

Her er en krydret eplechutney som også hører med!

Og om du er i det heite hjørnet – finn ut om chili virker mot overvekt også!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply