Sleng en søtpotet eller fire i ovnen og la middagen klargjøre seg selv, mens du gjør noe annet!
Søtpoteten er enda mer antioksidantrik enn gulroten, og kan ofte erstatte gulrot i måltidet. Den inneholder kostfiber, noe som er viktig for fordøyelsen, men det er også av betydning for immunforsvaret. Kostfiber kan regulere kolesterolnivået ved å binde til seg kolesterol og frakte det ut av tarmen. Betakaroten er en kraftig antioksidant som har mange cellebeskyttende oppgaver i kroppen. I tillegg omdannes det til aktivt vitamin A og inngår dermed i synsprosessen og i normal celledeling. Vitamin A er også viktig for huden, og betakaroten kan farge huden din nydelig solgyllen – uten at det er skadelig.
La grønnsakene spille hovedrollen på tallerkenen enda en dag i uken!
Prikk noen hull i søtpotetene med en gaffel, legg dem på en stekeplate og bak i ovnen på 200 °C i 60-90 minutter. Mens de steker, rører du sammen ost, kesam, urter og limejuice og smaker til fyllet med salt og pepper. Sett kjølig så lenge. Når potetene er ferdige, legger du dem på serveringstallerkener og kutter i dem på langs. Dytt de spisse endene mot hverandre så potetene åpnes. Fyll med ostekremen og dryss enda litt mer urter over til pynt. Server gjerne søtpotetene sammen med en grønn salat.Bakt søtpotet med fetafyll
Ingredients
Instructions
Notes
No Comments