Sunne og skjønne oppskrifter

Bananvafler med havre og egg

Bananvafler på fat med kokos og banan

Jeg syns mine bananvafler er geniale – de er glutenfrie og sukkerfrie. I tillegg er de fulle av smak, proteiner og helse!

Bananvaflene er helt supre til frokost, overdrysset med bananskiver og kokos, og kanskje litt honning eller agavesirup på toppen. Jeg har også hatt stor suksess med å lage tykke pannekaker eller «lapper» av dem. Men vi må være ærlig – det tar jo lenger tid å steke, da.

Så gjør du som jeg, sparer du tid: Lag hele røren klar kvelden i forveien, men ikke ha oppi bakepulveret (da mister det effekten).

Om morgenen, idet du varmer opp vaffeljernet, rører du inn bakepulveret, og du får flotte, luftige vafler på 5 minutter!

Bananvafler når som helst

Du trenger ikke begrense deg til frokost heller. Disse bananvaflene er nydelige når som helst når du vil kose deg på en sunn måte. Havren metter godt og er full av betaglukaner (les mer om det her) – så dette kan ikke bli feil i det hele tatt.

De holder seg godt også, og kan med fordel piffes opp i brødristeren (bare pass på at de ikke forsvinner nedi og tar fyr ;))

Her er oppskriften:

Bananvafler med egg og havre

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (9 votes, average: 3,89 out of 5)
Loading...
By Gunn Helene Arsky Serves: 10
Prep Time: 5 min Cooking Time: 15 min Total Time: 20 min

Fem ingredienser en blender og et vaffeljern er alt som skal til!

Ingredients

  • 8 bananer
  • 8 egg
  • 6 dl glutenfrie havregryn
  • 2 klyper salt
  • 2 ts bakepulver
  • Ev. 2 ss soyaolje til steking, om vaffeljernet trenger det
  • + 2 bananer, i skiver til pynt
  • + 4 ss kokosmasse til pynt
  • + 8 ss flytende honning eller agavesirup til pynt

Instructions

1

Skrell bananer og ha i en blender.

2

Tilsett egg, havregryn, bakepulver (evt vent med bakepulveret til dagen etter, dersom du gjør klar røren kvelden før) og salt.

3

Kjør til du har en jevn røre.

4

Varm opp vaffeljernet, bruk ev. litt olje i jernet.

5

Stek vafler som vanlig - bruk en øse til en plate.

6

Stable og topp med kokos, honning og bananskiver.

Og skulle du ha lyst på amerikanske blåbærpannekaker i stedet, får du oppskriften her!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Ellinor
    15. juli 2021 at 11:29

    Hei 😊 lurer på hvorfor du må vente med bakepulver? Skader den deigen?

    • Reply
      bakingyogi
      15. juli 2021 at 13:20

      Hei! Det er fordi det skapes gass med en gang du rører i bakepulveret – det er derfor vaflene hever. Om du gjør det om kvelden før, vil all gassen ha blitt borte, og du får helt flatt resultat.

    Leave a Reply