Yoga og helse

Beroligende øyeposer til yoga (og ellers)

øyepute øyepose over øynene på to yogaelever

Når trenger jeg egentlig øyeposer? Fornøyde kunder bruker dem når de trenger en pause, litt ekstra ro, har hodepine eller ikke får sove. Kanskje du kjenner deg igjen i noen av disse situasjonene, og har prøvd «alt». Da er du velkommen til å se på disse!

Jeg har opp gjennom årene sydd et hundretalls øyeposer. De er ikke laget av fattige barn i trange fabrikklokaler med dårlig luft. De er derimot sydd av meg ved stuebordet i Halden, og fylt med rene, tørkede urter og økologisk jasminris. Noen av posene er til og med lagt med retro-bomullsstoff fra 1980-tallet, stoff jeg har arvet av min lappeteppesyende mor.

Den beroligende effekten er tredelt:

  • Tørket lavendel har en dokumentert søvndyssende og beroligende virkning, og duften er helt fantastisk – minner om en sommer i Provence.
  • Tørket kamille har også en godt dokumentert beroligende effekt. Den gir en viss sødme til duften.
  • Jasminris gir øyeputen det lette trykket mot pannen, eller over øynene, og sørger for å jorde og berolige deg på en mild måte. Posen tar form etter deg og det området du plasserer den på.

Slik bruker du øyeposen:

  • Over øynene
  • Over pannen
  • På solar plexus
  • En i hver hånd i savasana
  • Over nakken i fremoverbøy
Varm, romtemperert eller kald – du bestemmer

Øyeposen kan varmes noen minutter i ovn eller sekunder i mikrobølgeovn for en ekstra varme. Du kan også legge den i fryseren i noen minutter, om du ønsker en kjølende effekt.

Trekket er laget av bomull og kan håndvaskes. Om du syns duften taper seg etter et år eller mer, kan du klemme lett på posen, så knuser du urtene og mer duft kommer ut. Du kan også dryppe en dråpe eterisk lavendel- eller kamilleolje på innerposen etter et par år, om du vil.

Er du interessert i å skaffe deg en øyepose? Ta kontakt på mail i dag! Bildet viser de fem ulike modellene jeg har akkurat nå. Og om du har spesielle fargeønsker du ikke ser på bildet, kan vi ta en prat.

Pris: Kun 300,- per stk. Om du vil ha den tilsendt i posten, tilkommer porto og omkostninger.

Trenger du mer ro i hverdagen? Les denne artikkelen om yoga og avspenning!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply