Sunne og skjønne oppskrifter

Biscotti med pistasjnøtter og sitron

Biscotti med pistasjnøtter og sitronskall, på skål og liten duk, kakeboks i bakgrunnen

Biscotti  er alltid kjekt å ha i huset. De holder evig (omtrent), om du da ikke spiser dem opp. De nydelige biscottiene du får oppskrift på her, varer i alle fall ikke lenge på kjøkkenet! Pistasjnøtter og sitronskall gir dem en sommerfrisk smak, året rundt.

Selve ordet biscotti er flertall av biscotto, som betyr «stekt to ganger». Jeg vil nesten si at mine kan kalles triscotti, stekt tre ganger. Men det er det verdt, for de er knasende sprø og perfekte å dyppe i te, kaffe eller den tradisjonelle vin Santo fra Italia.

Ny smak på biscotti

Mens de klassiske biscottivariantene inkluderer mandelbiscotti og sjokoladebiscotti, er pistasj- og sitronkombinasjonen forfriskende annerledes. De er helt uten noen form for fett, og med litt grovt mel blir de hakket sunnere enn vanlige småkaker. Nyt!

Og du – jeg slang like gjerne med to varianter over disse også. Dobbel sjokoladebiscotti og lavendelbiscotti med hvit sjokolade – kan det bli bedre? Se merknadene for tips!

Biscotti med pistasjnøtter og sitron

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
By Gunn Helene Arsky Serves: 45 stk
Prep Time: 20 min Cooking Time: 1 time 10 min Total Time: 1 time 30 min

Disse tørre, knasende sprø småkakene passer perfekt til å dyppe i kaffe eller te, men er like nydelige som dessert sammen med en sorbet.

Ingredients

  • 200 g hvetemel
  • 100 g Fibramel eller annet sammelt hvetemel
  • 200 g sukker
  • 1 ts bakepulver
  • 1/2 ts salt
  • 3 egg
  • 3 ts revet sitronskall (bruk økologisk, det skallet er spiselig!)
  • 100 g pistasjkjerner, grovhakket

Instructions

1

Forvarm stekeovnen til 150 grader på varmluft. Kle to stekebrett med bakepapir.

2

Rør sammen mel, sukker, bakepulver og salt i en bakebolle.

3

Rør egg sammen med sitronskall i en liten bolle, rør inn i melblandingen.

4

Rør inn pistasjnøttene. Du skal nå ha en ganske klissete deig.

5

Ha deigen på bakebordet og del den i to like deler. Form hver del til en litt flat pølse på ca. 25 cm lengde og 5 cm bredde, se bilde.

6

Legg en pølse på hvert bakebrett og stek begge brettene samtidig i ca. 35-40 minutter, eller til "brødene" er litt gylne. Dette er stekerunde 1.

7

Ta ut stekebrettene. Løft "brødene" over på en skjærefjel. Bruk riflet brødkniv og skjær hver kake i ca. 1 cm tykke skiver.

8

Legg biscottiene tilbake på stekebrettene med kuttflaten ned, og stek videre i 10-15 minutter. Dette er stekerunde 2 - biscotti.

9

Ta brettene ut, vend om på alle biscottiene så den andre siden vender opp. Se bilde under. Stek videre i 10-15 minutter, eller til skivene er gyllenbrune. Dette er stekerunde 3 - triscotti 🙂

10

Ta brettene ut av ovnen og la biscottiene avkjøles helt på rist før du oppbevarer dem i tett boks.

Notes

Du kan enkelt gjøre denne oppskriften om til dobbel-sjokoladebiscotti. Da bytter du ut 20 g av hvetemelet med 30 g kakao (ja, det er litt mer!). Dropp også sitronskallet og 50 g av pistasjnøttene. Legg heller til 1 ts vaniljesukker og 100 g grovhakket 70 % sjokolade. Eller lag deilige lavendelbiscotti med hvit sjokolade: Bytt sitronskall og pistasjnøtter med 1,5 ss tørkete lavendelblomster og 100 g grovhakket hvit sjokolade.

Biscotti deig før steking, deigpølse på stekebrettHalvstekte biscotti på stekebrettSjokoladebiscotti med pistasjnøtter og sjokoladebiter, i en stabel på tallerken

Dobbel sjokoladebiscotti

 

Lysten på flere kaker? Sjekk disse muffinsene med lavendel!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply