Sunne og skjønne oppskrifter

Bounty-konfekt

Elsker du Bounty-sjokoladen, men skulle ønske den var litt sunnere, så du kunne spise den hver dag? Der har du meg. Og derfor byr jeg på min egen versjon – minst like skjønn, og mye mindre usunn!

Da jeg var vegetarkokk i Hemsedal forleden, på yogalærerutdanningen til Ina Løvdal, var det hyggelig å kunne by på noe godt til dessert på ankomstdagen. Og Bounty falt i smak!

Jeg har tatt utgangspunkt i en oppskrift jeg fant på nett, men har gjort den mindre fet ved å kutte i kokosolje.

Det er bare å nyte!

På bildet har jeg dekorert med noen riktig eksklusive tørkede rosenknopper fra Kina. Og litt frisk mynte. Vil du pynte med andre saker, kan jeg foreslå:

  • Kokosmasse
  • gojibær
  • instant kaffepulver
  • sesamfrø
  • revet økologisk appelsinskall

Her har du oppskriften! Legg gjerne igjen en kommentar når du har laget den!

Bounty-konfekt

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
Av: Gunn Helene Arsky Porsjoner:: 16 stk
Prep Time: 15 min Matlagingstid: 1 time

Et bedre, renere og mer smakfullt alternativ til butikkjøpt Bounty. Litt sunnere også, selvsagt!

Ingredienser

  • 200 g kokosolje
  • 170 g kokosmasse
  • 2 ss agavesirup
  • 2 ts vaniljeekstrakt
  • En klype salt
  • 100 g 70% kokesjokolade
  • 16 muffinsformer

Slik gjør du

1

Ha olje, kokosmasse, sirup, vanilje og salt i en food processor og kjør til en jevn masse.

2

Fordel massen i bunnen av muffinsformene. Bruk skje og klem massen ned så den blir jevn på toppen og kommer helt inn til kanten.

3

Sett i fryseren mens du smelter sjokolade i vannbad.

4

Fordel sjokoladen over avkjølte kokoskonfekter.

5

Pynt med ønsket pynt.

6

Sett kjølig i 1 time før servering.

7

Ta av papirformen før servering.

Merknader

Oppbevares kjølig, holder seg font i minst en uke. Om de ikke blir spist opp, da!


Her er massen fordelt i formene
Rosenknopp og frisk mynte

Og vil du ha mer konfektinspirasjon? Prøv deg på de rå kakedeigkulene mine!

Subscribe & Follow

Du vil kanskje også like

Ingen Kommentarer

Legg igjen en Kommentar