Sunne og skjønne oppskrifter

Brenneslebrød i snurr

Brenneslebrød med grønn snurr i snittflaten

Bli med på eventyret og bak ditt eget brenneslebrød! Dette kan du gjøre selv om ikke brenneslene er spede og delikate, dermed passer denne oppskriften hele våren og sommeren, ja, hele året om du bytter neslen med spinat.

Det er ingenting som slår lukten av nybakt brød i huset. Jeg elsker å gi brødet en ekstra twist med næringsrike brennesleblader!
Følg denne enkle oppskriften og imponer venner og familie med et brenneslebrød som ikke bare smaker godt, men også ser fantastisk ut!

Brennesle er rik på vitaminer (A, C, K), mineraler (jern, kalsium, magnesium) og antioksidanter. Det gir brødet en nydelig grønn farge og et lite næringskick!

Har du ikke brennesle? Ingen problem! Du kan bruke spinat, grønnkål eller persille for å få en fin grønnfarge på brødet ditt.

Bytt gjerne mel også. Det brødet du ser her, er et fint festbrød med bare litt fullkornmel. Bak gjerne med større andel grovt mel, men da må du følge med på deigvæskemengden, så ikke deigen blir for tørr.

Håper du blir inspirert til å prøve noe nytt på kjøkkenet. Og følg meg gjerne for flere spennende oppskrifter og matglede!

Brenneslebrød med snurr

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
By Gunn Helene Arsky Serves: 1 brød

Et vakkert brød med ekstra næring fra brenneslen.

Ingredients

  • 400 g hvetemel
  • 100 g Fibramel eller fint sammalt hvetemel
  • 25 g fersk gjær eller 1/2 pakke tørrgjær
  • 3 dl lunkent vann
  • 1 ts salt
  • 2 ss olivenolje
  • 2 dl ferske brennesleblader🌿🌿🌿 (NB! Bruk hansker når du plukker og håndterer brennesle)

Instructions

1

Løs opp gjæren i det lunkne vannet.

2

Tilsett mel, salt og olivenolje. Elt deigen godt til den er glatt og smidig.

3

La deigen heve til dobbel størrelse, ca. 1 time.

4

Forbered brenneslepuré: Skyll bladene i kaldt vann og klem ut overflødig væske. Blend bladene til en fin puré med litt vann om nødvendig.

5

Del den ferdighevede deigen i to like store deler.

6

Elt brenneslepuréen inn i den ene halvparten til deigen er jevnt grønn.

7

Kjevle ut den hvite deigen til en firkant, ca. så bred som formen din er lang.

8

Kjevle den grønne deigen til en like stor firkant og legg den oppå den hvite deigen, pass på at begge deigene når helt ut i kanten.

9

Rull deigen sammen som en rullekake og legg den i en smurt brødform.

10

La deigen etterheve i ca. 30-45 minutter.

11

Forvarm ovnen til 220°C.

12

Stek brødet midt i ovnen i 25-30 minutter, eller til brødet er gyllent og lager en hul lyd når du banker på undersiden.

13

Avkjøl på rist.

Notes

Bruk food processor eller blender til brenneslen. Brenningen forsvinner når du svosjer brenneslene!

PS – du kan plukke brennesle og fryse. Du trenger ikke en gang å forvelle, bare ha dem rå i fryseren.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply