Sunne og skjønne oppskrifter

Brokkoli i smoothie

Brokkoli er utrolig vakker – smaragdgrønn, tett og full av små, små blomster. Og så er den stadig å finne på toppen av listen over de aller sunneste matvarene.

Men til tross for skjønnheten og sunnheten, er det mange som tenker at brokkoli er litt kjedelig mat. Dampet brokkoli nå igjen, liksom. Men det er så mye mer du kan gjøre med brokkoli! Her får du en super oppskrift.

Supermat

Brokkoli er så absolutt en supermatvare, spekket med vitaminer, mineraler, fiber og spennende antioksidanter og andre aktive stoffer vi kan dra nytte av rent helsemessig. Selv om brokkoliens innhold av kalsium ikke kan måle seg med det vi finner i melk og ost, kan det bety en god del for dem som ikke bruker meieriprodukter. Betakarotenet, som jo er et sterkt oransje fargestoff, ligger pakket sammen med det grønne klorofyllet og gir brokkolien den intenst mørke fargen. Fibrene i brokkoli er både av den løselige og uløselige typen, og kan dermed være med på å regulere kolesterolnivået i blodet. Fritt kolesterol i tarmen binder seg til fibrene og fraktes ut med avføringen.

Grønn brokkolismoothie

1 porsjon

Det går fint an å drikke brokkolien sin. Sammen med kokosvann og ingefær får du en smakfull, forfriskende drikk du ikke har smakt maken til!

  • 100 g brokkolibuketter
  • 1 eple, uten kjerne og frø
  • 2,5 dl kokosvann
  • 1 ts revet frisk ingefær

Ha alle ingrediensene i en blender eller smoothiemaskin. Kjør i ett minutt eller til drikken er helt jevn. Hell opp i et høyt glass, gjerne med isbiter, og server.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply