MENUMENU
Sunne og skjønne oppskrifter

Brownie med sorte bønner

Jeg er utrolig lett å overbevise, så lenge sjokolade er med i bildet! Denne kaken er ganske unik i mitt reportoar. Den er nemlig kjempegod, samtidig som den er sunn!

Sunnheten kommer fra en hel boks sorte bønner – og det faktum at den ikke inneholder melk, egg eller hvetemel. Ikke i seg selv så usunne ingredienser, men å få en deilig kake uten, hører til sjeldenhetene. Velg gjerne glutenfrie havregryn, så blir kaken glutenfri!

Brownie med sorte bønner

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 4,00 out of 5)
Loading...
Av: Gunn Helene Porsjoner:: 1 kake
Prep Time: 15 minutter Matlagingstid: 20 minutter

En kake med bønner? Ja, svarte bønner gjør denne brownien ekstra saftig og fyldig i smaken. Og bønnene erstatter både melk, egg og hvetemel som pleier å være med i vanlige sjokoladekaker. Server lunken kake med friske blåbær. Du bør oppbevare brownien i en tett boks i kjøleskapet, så holder den i noen dager.

Ingredienser

  • 1 boks svarte, hermetiske bønner (250 g etter avrenning)
  • 2 ss kakao
  • 40 g havregryn
  • ¼ ts salt
  • 75 g flytende honning
  • 2 ss sukker
  • ½ dl soyaolje
  • 3 ts vaniljesukker
  • ½ ts bakepulver
  • 100 g kokesjokolade

Slik gjør du

1

Forvarm stekeovnen til 175 °C. Olje en form på 20 x 20 cm og legg bakepapir i bunnen.

2

Ha bønnene i et dørslag og skyll dem. La dem renne av seg godt.

3

Ha bønnene i en kjøkkenmaskin med kniv (ikke en blender). Tilsett kakao, havregryn, salt, honning, sukker, soyaolje, vaniljesukker og bakepulver. Kjør på høy fart til du har en helt jevn røre uten klumper.

4

Grovhakk kokesjokoladen og rør den inn i brownierøren med en slikkepott. Bruk slikkepotten og ha røren over i formen og glatt røren ut i hjørnene.

5

Stek kaken på rist nederst i ovnen i 18-20 minutter. Kaken vil fortsatt være litt myk når du tar den ut av ovnen.

6

La kaken avkjøle seg i minst 20 minutter før du prøver å skjære i den, eller sett den kaldt (gjerne i fryseren) i 10 minutter. Så er den klar til å deles!

Subscribe & Follow

Du vil kanskje også like

Ingen Kommentarer

Legg igjen en Kommentar