Gi meg et stykke brownie, og jeg er utrolig lett å overbevise. Så lenge sjokolade er med i bildet, er jeg solgt! Denne kaken er ganske unik i mitt reportoar. Den er nemlig kjempegod, samtidig som den er veldig spesiell.
De unike egenskapene til denne kaken kommer fra en hel boks sorte bønner – og det faktum at brownien ikke inneholder melk, egg eller hvetemel. Ikke i seg selv usunne ingredienser, men å få en deilig kake uten, hører til sjeldenhetene. Velg gjerne glutenfrie havregryn, så blir kaken glutenfri, for de som trenger det.
Bønner er rike på fiber og protein, og kan dermed erstatte egg og melk i en kakedeig, så lenge mengden av de andre ingrediensene er tilpasset. Fordi ingrediensene er som de er, blir denne kaken intenst mørk, nesten som en amerikansk Brownie. Nyt!
En kake med bønner? Ja, svarte bønner gjør denne brownien ekstra saftig og fyldig i smaken. Og bønnene erstatter både melk, egg og hvetemel som pleier å være med i vanlige sjokoladekaker. Server lunken kake med friske blåbær. Du bør oppbevare brownien i en tett boks i kjøleskapet, så holder den i noen dager. Forvarm stekeovnen til 175 °C. Olje en form på 20 x 20 cm og legg bakepapir i bunnen. Ha bønnene i et dørslag og skyll dem. La dem renne av seg godt. Ha bønnene i en kjøkkenmaskin med kniv (ikke en blender). Tilsett kakao, havregryn, salt, honning, sukker, soyaolje, vaniljesukker og bakepulver. Kjør på høy fart til du har en helt jevn røre uten klumper. Grovhakk kokesjokoladen og rør den inn i brownierøren med en slikkepott. Bruk slikkepotten og ha røren over i formen og glatt røren ut i hjørnene. Stek kaken på rist nederst i ovnen i 18-20 minutter. Kaken vil fortsatt være litt myk når du tar den ut av ovnen. La kaken avkjøle seg i minst 20 minutter før du prøver å skjære i den, eller sett den kaldt (gjerne i fryseren) i 10 minutter. Så er den klar til å deles!Brownie med sorte bønner
Ingredients
Instructions
Vil du prøve deg på en kake med spinat? Her får du oppskriften!
No Comments