Sunne og skjønne oppskrifter

Brownie med sorte bønner

Brownie kakestykke på tallerken med blåbær innendørs

Gi meg et stykke brownie, og jeg er utrolig lett å overbevise. Så lenge sjokolade er med i bildet, er jeg solgt! Denne kaken er ganske unik i mitt reportoar. Den er nemlig kjempegod, samtidig som den er veldig spesiell.

De unike egenskapene til denne kaken kommer fra en hel boks sorte bønner – og det faktum at brownien ikke inneholder melk, egg eller hvetemel. Ikke i seg selv usunne ingredienser, men å få en deilig kake uten, hører til sjeldenhetene. Velg gjerne glutenfrie havregryn, så blir kaken glutenfri, for de som trenger det.

Bønner er rike på fiber og protein, og kan dermed erstatte egg og melk i en kakedeig, så lenge mengden av de andre ingrediensene er tilpasset. Fordi ingrediensene er som de er, blir denne kaken intenst mørk, nesten som en amerikansk Brownie. Nyt!

Brownie med sorte bønner

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (12 votes, average: 3,50 out of 5)
Loading...
By Gunn Helene Serves: 1 kake
Prep Time: 15 minutter Cooking Time: 20 minutter Total Time: 35 minutter

En kake med bønner? Ja, svarte bønner gjør denne brownien ekstra saftig og fyldig i smaken. Og bønnene erstatter både melk, egg og hvetemel som pleier å være med i vanlige sjokoladekaker. Server lunken kake med friske blåbær. Du bør oppbevare brownien i en tett boks i kjøleskapet, så holder den i noen dager.

Ingredients

  • 1 boks svarte, hermetiske bønner (250 g etter avrenning)
  • 2 ss kakao
  • 40 g havregryn
  • ¼ ts salt
  • 75 g flytende honning
  • 2 ss sukker
  • ½ dl soyaolje
  • 3 ts vaniljesukker
  • ½ ts bakepulver
  • 100 g kokesjokolade

Instructions

1

Forvarm stekeovnen til 175 °C. Olje en form på 20 x 20 cm og legg bakepapir i bunnen.

2

Ha bønnene i et dørslag og skyll dem. La dem renne av seg godt.

3

Ha bønnene i en kjøkkenmaskin med kniv (ikke en blender). Tilsett kakao, havregryn, salt, honning, sukker, soyaolje, vaniljesukker og bakepulver. Kjør på høy fart til du har en helt jevn røre uten klumper.

4

Grovhakk kokesjokoladen og rør den inn i brownierøren med en slikkepott. Bruk slikkepotten og ha røren over i formen og glatt røren ut i hjørnene.

5

Stek kaken på rist nederst i ovnen i 18-20 minutter. Kaken vil fortsatt være litt myk når du tar den ut av ovnen.

6

La kaken avkjøle seg i minst 20 minutter før du prøver å skjære i den, eller sett den kaldt (gjerne i fryseren) i 10 minutter. Så er den klar til å deles!

Vil du prøve deg på en kake med spinat? Her får du oppskriften!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply