Sunne og skjønne oppskrifter

Brytebrød til brunsj

Brytebrød sammenskjøvete rundstrykker med frø på stekebrett innendørs

Et stort brytebrød med vakker dekor innbyr til gode samtaler med familie og venner over en lang brunsj. Du kan bake dem dagen før og gi dem en rask oppvarming før servering, for å få den nydelige duften av hjemmebakt brød i huset.

Dette brytebrødet er laget med basis i vanlig hvetemel og litt sammalt mel. Du kan veldig godt lage dem grovere, men innimellom (som på en deilig, lat søndags morgen) er det helt lov å kose seg met et lysere bakverk. Og når man er mange rundt bordet som deler på herlighetene, er dette midt i blinken.

Brytebrød passer til all slags topping

Brytebrødet smaker like godt med egg og tomat som med kremost og agurk eller brunost og syltetøy. Det har ingen urter eller krydder i seg, så det skaper en mild, fin bakvegg for det du måtte velge å servere. Og selv de minste setter pris på disse rundstykkene, uten en eneste «klump» av frø eller helkorn inni. Men på toppen er de vakkert dekorerte med det du måtte ha av ulike frø og korn.

Det går også fint an å bake brytebrødet i god tid før du skal servere det. Frys det ned ubrutt, i en stor plastpose, og la tine over natten. Så gir du det noen minutter på ca. 100 grader i ovnen, og brytebrødet er som nybakt. Ren nytelse!

Brytebrød

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 4,00 out of 5)
Loading...
By Gunn Helene Arsky Serves: 16 stk
Prep Time: 2 timer Cooking Time: 20 min Total Time: 2 timer 20 min

Det sosiale bakverket! Du får min enkleste oppskrift som nesten gjør seg selv.

Ingredients

  • 5 dl melk
  • 1 ts flytende honning
  • 0,5 pk tørrgjær
  • 1 egg
  • 1 ts salt
  • 700-800 g hvetemel
  • 100 g fibramel
  • 50 g myk plantemargarin, romtemperert
  • 1 egg til pensling
  • Frø og korn til pynt (sesamfrø, valmuefrø, linfrø, havregryn, kruskakli...)

Instructions

1

Varm opp melk til den holder 20-25 grader og hell den over i en bakebolle. Rør ut honning, tørrgjær og egg. Elt inn salt og halvparten av melet. Tilsett mel til deigen er smidig og slipper bollen. Tilsett myk margarin i terninger og elt deigen godt i kjøkkenmaskin, evt for hånd i minst ti minutter. Dekk bollen med plast og sett til heving på et lunt sted. La deigen heve i minst en time, eller til den når dobbel størrelse.

2

Kle et stekebrett med bakepapir.

3

Hvelv deigen ut på et melet underlag, og del den i 16 like store emner. Trill hvert emne til en bolle. Sett bollene i et pent mønster, start i midten av stekebrettet og sett dem rundt sentrum med ca 1 cm mellom bollene. Dekk brytebrødet med plast og la det etterheve i 30-40 minutter.

4

Forvarm stekeovnen til 210 grader varmluft. Pensle brødet med sammenrørt egg. Pynt med ulike toppinger.

5

Stek brytebrødet midt i ovnen i ca. 20 minutter, eller til det lyder hult når du banker på undersiden.

6

Avkjøl brødet på rist, server lunt.

Prøv også disse deilige hornene!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply