Denne fantastiske kaken ble til som en følge av to sammenfallende faktorer: 1) Min supersøte kollega Åse hadde bursdag og 2) Jeg hadde kjøpt en butternut squash fordi den var så flott – men uten å bruke den til noe. Så da ble det en saftig, krydret squashkake med knasende sprø valnøtter i – perfekt for en høstlig feiring sammen med en kopp te!
Det går an å bytte butternut squash med gulrot, søtpotet eller gresskar. Men da må du sjekke steketiden - de ulike grønnsakene varierer i væskeinnhold! Varm opp ovnen til 175 °C. Smør en form på 20 x 30 cm og legg bakepapir i (evt bruk to små brødformer, men da øker steketiden). Visp margarin og sukker med håndmikser på middels hastighet til lys og luftig. Visp inn egg. Ha i bakepulver, natron, salt, ingefær, kanel og muskat. Tilsett mel og syrnet melk/yoghurt annenhver gang, skrap ned av innsiden av bollen. Visp i 1 minutt. Rør inn butternut squash og valnøtter. Ha røren i formen. Stek i 30 til 40 minutter eller til en tannpirker stukket inn i midten kommer ut ren. Avkjøl helt.Butternut squash-kake med valnøtter
Ingredients
Instructions
2 Comments
Kåre Nilsen
11. november 2019 at 21:47Hva i alle dager er butternut squash??? Kjenner godt til squash, men……
bakingyogi
11. november 2019 at 21:52Butternut squash er et oransje gresskar, men ikke rundt som Halloween-variantene. Den kalles også flaskegresskar, på grunn av flaskefasongen. Det er altså ikke en squash!