MENUMENU
Sunne og skjønne oppskrifter

Butternut squash-kake med valnøtter

Denne fantastiske kaken ble til som en følge av to sammenfallende faktorer: 1) Min supersøte kollega Åse hadde bursdag og 2) Jeg hadde kjøpt en butternut squash fordi den var så flott – men uten å bruke den til noe. Så da ble det en saftig, krydret squashkake med knasende sprø valnøtter i – perfekt for en høstlig feiring sammen med en kopp te!

Butternut squash-kake med valnøtter

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 4,00 out of 5)
Loading...
Av: Gunn Helene Porsjoner:: 20
Prep Time: 15 minutter Matlagingstid: 40 minutter

Det går an å bytte butternut squash med gulrot, søtpotet eller gresskar. Men da må du sjekke steketiden - de ulike grønnsakene varierer i væskeinnhold!

Ingredienser

  • 2 dl margarin, myknet
  • 3,75 dl sukker
  • 3 egg
  • 1 ½ teskje bakepulver
  • ½ teskje natron
  • ½ teskje salt
  • ½ teskje malt ingefær
  • ½ teskje malt kanel
  • ¼ teskje malt muskatnøtt
  • 2,5 dl fint sammalt hvetemel
  • 3,75 dl hvetemel
  • 2 dl yoghurt naturell eller syrnet melk
  • 5 dl finrevet butternut squash
  • 1,25 dl hakkede valnøtter

Slik gjør du

1

Varm opp ovnen til 175 °C.

2

Smør en form på 20 x 30 cm og legg bakepapir i (evt bruk to små brødformer, men da øker steketiden).

3

Visp margarin og sukker med håndmikser på middels hastighet til lys og luftig.

4

Visp inn egg.

5

Ha i bakepulver, natron, salt, ingefær, kanel og muskat.

6

Tilsett mel og syrnet melk/yoghurt annenhver gang, skrap ned av innsiden av bollen.

7

Visp i 1 minutt.

8

Rør inn butternut squash og valnøtter. Ha røren i formen.

9

Stek i 30 til 40 minutter eller til en tannpirker stukket inn i midten kommer ut ren.

10

Avkjøl helt.

Subscribe & Follow

Du vil kanskje også like

Ingen Kommentarer

Legg igjen en Kommentar