MENUMENU
Sunne og skjønne oppskrifter

Chai cookies med karamell og valnøtter

Chai cookies krydderkaker stjerner med karamell og valnøtter innendørs

Jeg er ikke en kaffedrikker, så der andre sverger til kaffe latte, tar jeg meg en chai latte. De varme krydderne i chai latten minner litt om jul, men ikke bare. De har et snev av 1001 natt over seg. Og det har disse litt grovere cookiene også!

Mørdeig kan bli til tusen ulike småkaker. Disse lekre chai cookiene er ørlite sunnere enn andre mørdeigskaker, fordi de inneholder grovt mel. I tillegg har jeg bakt dem med myk plantemargarin fremfor smør, sånn at de inneholder mer av det hjertevennlige fettet. Og så er de spekket med krydder.

Antioksidanter og omega-3 i chai cookies

Alle krydder inneholder større eller mindre mengder helsebringende stoffer, slik som antioksidanter. I disse chaicookiene bruker jeg ingefær, kanel, kardemomme, nellik, muskat og vanilje. Nellik er kjent for sin antibakterielle virkning, mens kanel er bra mot for høyt kolesterol. Ingefær kan du lese mer om her.
Valnøttene på toppen er ikke bare til pynt. Visste du at en neve valnøtter om dagen dekker hele behovet ditt for omega-3? Dette essensielle fettet virker blodtrykksregulerende og er viktig for en velfungerende hjerne.

De smakfulle chai cookiene er uten egg, så de passer for deg som har eggallergi eller ikke spiser egg.

Chai cookies med karamell og valnøtter

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
Av: Gunn Helene Arsky Porsjoner:: 30 stk
Prep Time: 45 min Matlagingstid: 15 min

Varmende chai cookies med lekker karamelltopping - like fine til tekosen som en spiselig gave.

Ingredienser

  • 1,8 dl myknet plantemargarin
  • 1,5 dl sukker
  • ¾ ts kanel
  • ¾ ts ingefær
  • ¼ ts kardemomme
  • ¼ ts nellik
  • ¼ ts muskatnøtt
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 1/8 ts salt
  • 3 dl hvetemel
  • 1 ¼ dl fibramel eller fint sammalt hvete
  • 1-2 ss vann
  • Karamell:
  • 1 ¼ dl brunt sukker
  • 2 ss myk plantemargarin
  • 2 ss kremfløte
  • En klype salt
  • ½ ts vaniljeekstrakt
  • 1 dl grovhakkede valnøtter til pynt

Slik gjør du

1

Ha margarin, sukker, krydder, vanilje og salt i en stor bakebolle og rør det hvitt – bruk gjerne kjøkkenmaskin med røreredskap. Tilsett mel litt og litt til det så vidt samler seg.

2

Samle deigen til en kule (ikke overarbeid den, da blir cookiene seige), dekk til og legg den kjølig i 30 minutter.

3

Forvarm stekeovnen til 175 grader på varmluft. Kle to stekebrett med bakepapir.

4

Kjevle deigen ut til ca. 5 millimeters tykkelse, ha litt mel under så det ikke fester seg på benken. Bruk kakekutter på ca. 5 cm i diameter og kutt ut kaker. Samle restene, kjevle ut på nytt og fortsett til du har brukt opp deigen og du har ca. 30 cookies.

5

Stek cookiene i ca. 15 minutter eller til de er gylne og kantene har fått litt farge. La dem avkjøle seg på stekebrettene i 5 minutter før du har dem over på rist. La dem avkjøles mens du lager karamellen.

6

Ha brunt sukker, margarin, fløte og salt i en liten gryte. Kok opp og rør godt til sausen er jevn. Trekk gryten av varmen og rør inn vaniljen. La sausen stå på en rist i 10 minutter og avkjøles. Da tykner den litt.

7

Bruk skje og ringle karamellen over kakene. Pynt med valnøtter. Nyt!

Merknader

Mørdeigskaker blir sprøere jo mindre du knar deigen. Bare samle den lett, så blir resultatet perfekt!

Chai cookies stjerner på rist får karamell topping med skje innendørs

Subscribe & Follow

Du vil kanskje også like

Ingen Kommentarer

Legg igjen en Kommentar