Liker du vanlig chai, vil du elske denne krydderblandingen! Her får de kjente, indiske krydderne følge av duftende blomster.
Til 4 kopper chai trenger du:
- 1 ts tørket kamille
- 1 ts tørket rose
- 1 ts tørket fiol
- 1 ts tørket lavendel
- 1 ts kardemommefrø
- 3 nellikspiker
- En klype malt, hvit pepper
- 1 ts malt kanel
- 1 stjerneanis
- 4 ts sort te
- 1 vaniljestang, delt i to og utskrapet
Ha alle ingrediensene i en blender og kjør til det er blandet. Oppbevar i tørr beholder. Bruk 1-2 ts krydderblanding til 2 dl kokt vann eller melk. La trekke i 5 minutter, sil av og server med ønsket mengde honning eller sukker.
Tips: Bytt ut sort te med grønn eller hvit, eller dropp teen helt for en koffeinfri variant (doble da de andre mengdene).
Visste du dette? Ifølge Wikipedia, gjør vi i Vesten litt feil når vi omtaler krydret te som chai. For ordet betyr bare te. Det er masala chai som er den krydrede teen (masala betyr blanding. altså krydderblanding). Chailatte betyr te med melk.
Denne oppskriften er hentet fra boken min om spiselige blomster – Blomster! Her kan du lese mer om den og skaffe deg ditt eget eksemplar.
No Comments