Sunne og skjønne oppskrifter

Cobb salad på vegetarvis

En klassisk Cobb salad er mettende og et helt måltid i seg selv. Men den pleier å være full av kjøtt også… og derfor er det fint å kunne tilby deg en knallgod variant der kjøttet er overflødig.

I følge Wikipedia er Cobb salad «en amerikansk salat laget av hakket salat (isbergsalat, brønnkarse, endive og romanosalat), tomater, sprø bacon, kokt/grillet/ovnsbakt (men ikke stekt) kyllingbryst, hardkokte egg, avokado, gressløk, roquefort, løk og rødvinsvinaigrette. Sorte oliven er også ofte inkludert.»

I denne oppskriften får kjøttet vike plassen til fordel for «kikert-bacon» og valnøtter. Sammen med sprø grønnsaker, tomater og hardkokte egg blir dette en mettende og mye sunnere salat.

En Cobb salad blir til

Det går flere historier om hvordan salaten ble oppfunnet. Noen sier at den ble til i 1937 på Hollywood Brown Derby restaurant, hvor den raskt ble en signaturrett. Den er oppkalt etter restaurantens eier, Robert Howard Cobb, men det kan være kokken hans, Paul J. Posti, som faktisk lagde den. En legende sier at Cobb var skrubbsulten ved midnattstid, og så blandet han sammen rester han fant på kjøkkenet, sammen med litt bacon tilberedt av linjekokken, og blandet det hele med sin franske dressing.

Vegetarisk Cobb salad

Uten kjøtt må vi ty til andre ingredienser for å få salaten mettende og smakfull. Kikerter er supre i så måte, de kan krydres til det ugjenkjennelige. Avokado metter også, i tillegg til at den er myk i konsistensen og rik på sunt, umettet fett.

Spar på kikert-vannet i boksen, det kan brukes til både marengs og majones uten egg!

Cobb salad på vegetarisk vis

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 4,00 out of 5)
Loading...
By Gunn Helene Arsky Serves: 4

En mettende middagssalat du vil bli glad i!

Ingredients

  • Til kikertene:
  • 1,5 ts røkt paprikapulver
  • 2 ss honning
  • 3 ss eplecidereddik
  • 3 ss soyasaus
  • 1 ss olivenolje
  • 1 boks kikerter, avrent
  • Til dressingen:
  • 1 ss sterk sennep
  • 1 ss honning
  • 1 ss eplecidereddik
  • 1 fedd hvitløk, presset
  • 1 ts HP-saus eller worcestershire saus
  • Salt og pepper
  • 3 ss olivenolje
  • Til salaten:
  • 1 l løst pakket romanosalat, kuttet
  • 5 dl løst pakket babyspinat
  • 5 dl løst pakket endivesalat, kuttet
  • 4 hardkokte egg, grovhakket
  • 1 kurv cherrytomater, kuttet i to
  • 1 avokado, skrelt og ternet
  • 50 g blåmuggost, smuldret
  • 1,5 dl valnøtter, grovkuttet
  • Friske urter til pynt

Instructions

1

Kikerter: Bland alt og rør godt. La stå og trekke i 30 minutter. Varm stekeovnen til 200 grader. La marinaden renne av og spre kikertene jevnt utover i langpannen. Stek i 15-20 minutter, rør om halvveis i steketiden. Stek til de er blitt litt sprø. Ta dem ut og la dem avkjøle i langpannen.

2

Dressing: Bland alt i en liten bolle. Visp godt til alt er blandet til en jevn dressing.

3

Salat: Legg romanosalat, spinat og endive på et stort serveringsfat. Topp med kikerter, egg, tomater, avokado, blåmuggost, valnøtter og urter. Ringle over litt dressing, server resten i mugge ved siden av salaten. Server umiddelbart.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply