Sunne og skjønne oppskrifter

Earl Grey cupcakes med lavendelkrem

Jeg har tidligere delt min favorittdrikk, London Fog te, med deg her. Den består av Earl Grey te med melk, honning, vaniljesukker og lavendel. Mye som disse deilige cupcakene, med andre ord!

Mord i bokhandelen – kosekrimmen med cupcakes

Jeg bakte disse lekkerhetene – og tre andre slag cupcakes! – da jeg hadde lanseringsfest for kosekrimmen min, «Mord i bokhandelen» på Kulturhuset i Halden i slutten av mars.

Feiringen var helt fantastisk (tusen takk, alle dere som kom), og mange ville gjerne bake cupcakene selv. Derfor deler jeg denne utrolig raffinerte smaksopplevelsen med deg, på noen helt spesielle cupcakes.

Lavendel

Lavendel er kjent for sine beroligende egenskaper og brukes ofte for å redusere stress, angst og søvnproblemer. Den inneholder naturlige antioksidanter og betennelsesdempende forbindelser som kan bidra til å beskytte cellene mot skade og støtte et sunt immunsystem. Noen studier tyder også på at lavendel kan hjelpe med å balansere humøret, lindre hodepine og støtte fordøyelsen ved å redusere oppblåsthet og lette muskelspenninger i mageområdet. I matlaging gir lavendel ikke bare en deilig, floral smak, men kan også gi en mild, naturlig avslapningseffekt – perfekt for en liten pause i en travel hverdag.

Earl Grey te

Earl Grey-te er ikke bare en elegant og aromatisk te, men den har også flere helsefordeler. Den inneholder svart te, som er rik på antioksidanter, spesielt flavonoider, som kan bidra til å beskytte hjertet og redusere betennelse i kroppen. Bergamottoljen, som gir teen sin karakteristiske smak, har vist seg å kunne støtte fordøyelsen, redusere stress og til og med bidra til balansert kolesterolnivå. Mange opplever også at Earl Grey gir en mild energiøkning uten de brå toppene og dalene som kaffe kan gi, noe som gjør den til et fint alternativ for en jevn og behagelig start på dagen.

Og her er oppskriften

Earl Grey lavendel cupcakes

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
By Gunn Helene Arsky Serves: 24

De mest delikate cupcakene du noen sinne har smakt!

Ingredients

  • Til cupcakes:
  • 3 dl helmelk
  • 2 poser Earl Grey-te
  • 170 g usaltet smør/margarin, romtemperert
  • 270 g sukker
  • 2 egg
  • 2 ts vaniljeekstrakt (eller 4 ts vaniljesukker)
  • 6 ¼ dl (300 g) hvetemel
  • 2 ½ ts bakepulver
  • ¼ ts salt
  • 3 poser Earl Grey-te (åpne posene og bruk tebladene)
  • .
  • Til lavendel-smørkrem:
  • 1 ½ ss tørket, spiselig lavendel (spør på helsekosten)
  • 2 ss sukker
  • 225 g usaltet smør, romtemperert
  • 1 ss vaniljeekstrakt (eller 2 ss vaniljesukker)
  • ¼ ts salt
  • 500 g melis
  • 1 ss melk (eller mer)
  • 2-3 dråper konditorfarge (jeg blandet blå og rosa)

Instructions

1

Forvarm ovnen til 190°C og sett 24 papir-muffinsformer i to standard muffinsbrett.

2

Lag Earl Grey-melken:

3

Ha melken og teposene i en kjele, og kok opp på høy varme (uten at det brennes). Ta kjelen av varmen, dekk til og la teen trekke i 15 minutter. Sil av teposene og sett den smakssatte melken til side.

4

Lag cupcake-røren:

5

Bruk en kjøkkenmaskin med visp (eller en håndmikser) til å piske smør og sukker luftig, ca. 5-7 minutter. Tilsett eggene ett om gangen, og skrap bollen godt mellom hver gang. Rør inn vaniljeekstrakten.

6

I en annen bolle, bland sammen hvetemel, bakepulver, salt og tebladene fra de tre teposene.

7

Tilsett melblandingen og den avkjølte te-melken vekselvis i smørblandingen i tre omganger, start og avslutt med de tørre ingrediensene. Rør til alt er blandet, men ikke overmiks, da blir cupcakene seige.

8

Fordel røren i muffinsformene, ca. ⅔ fulle.

9

Stek cupcakene i 16-20 minutter, eller til en tannpirker stukket i midten kommer ut ren. Avkjøl på rist.

10

Lag lavendel-smørkrem:

11

Bruk en foodprosessor med kniv, eller en krydderkvern, til å male lavendel og sukker til et fint pulver. Sil blandingen om nødvendig.

12

Pisk smør, vanilje og salt luftig i en kjøkkenmaskin eller med håndmikser (ca. 3-5 minutter). Tilsett lavendelsukkeret og bland godt. Ha i melis litt etter litt, og skrap bollen underveis. Tilsett til slutt melk etter behov og pisk til en jevn og luftig krem. Om du vil ha en lilla farge, bland inn et par dråper konditorfarge.

13

Dekorer de avkjølte cupcakene med smørkremen, og nyt!

Notes

Oppbevares i en lufttett boks i kjøleskapet (3-5 dager) eller fryses (upyntet) i opptil 2 måneder. Du kan bytte ut 1/3 av melet med fullkornsmel. Det krever gjerne litt mer væske for at røren skal få lik konsistens. For lavere sukkerinnhold: Dropp smørkremen og gi cupcakene et melisdryss.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply