Når du trodde at cookiene ikke kunne forbedres lenger – dukker disse dunke-cookiene med sjokolade opp! Forførende myke i midten, og med stadig mer sprø ringer mot ytterkanten.
Jeg er forelsket! I disse sjokoladecookiene. Det er ikke ingrediensene som er så spesielle, det er størrelsen og hvordan du lager dem. Du må rett og slett dunke stekebrettet ned gjentatte ganger fra halvveis uti steketiden og helt mot slutten. Og når du gjør det, er resultatet disse uimotståelige cookiene. Umulig å kalle sunne – om da ikke for sjelen!
Disse cookiene er laget etter inspirasjon fra en super oppskrift på thevanillabeanblog.com - nytes når som helst! Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle tre bakeplater med bakepapir. Bland sammen mel, natron, salt og vaniljesukker i en liten bolle. Ha margarin, hvitt og brunt sukker i en bolle og bruk kjøkkenmaskin/mikser til du har en luftig blanding. Rør inn egget og vann i smørblandingen. Rør inn melblandingen i det våte. Til sist rører du inn sjokoladebitene. Bruk vekt og form deigen til 10 kuler på 100 gram. Sett fire kuler langt fra hverandre på det ene brettet en i hvert hjørne) og sett det i fryseren i 15 minutter. Jeg bakte om vinteren, så mine sto på verandaen i minusgrader. Når de har stått kaldt lenge nok, setter du brettet inn i ovnen, midt i. Sett neste brett kjølig så lenge. Stek cookinene i 10 minutter. Åpne døren, løft siden av bakeplaten opp og dunk ned ned et par ganger. Stek videre i 6-8 minutter, og gjenta dunkingen ca. hvert annet minutt. Hver gang cookiene hever seg i mditen, dunker du så den faller sammen, og de fine ringene dannes. Etter totalt 16-18 minutters steking overfører du stekepapiret med cookiene på en rist. Stek neste brett, mens tredje settes kjølig. Gjenta til alle er stekt. La cookiene avkjøles helt på rist før du flytter dem!Digre dunke-cookies
Ingredients
Instructions
Slik dunker du cookiene (se film!)
1 Comment
Juha
23. januar 2018 at 21:40Fantastisk gode kaker!