Jeg elsker cookies, og når de er smakt til med en av favoritt-teene mine, Earl Grey, er jeg solgt. Disse baker du ferdige i løpet av en halv time. Og de har forholdsvis lite sukker i seg.
Et godt tips når det gjelder cookies: De er gode å bake og spise, men de passer ypperlig som gave til «den som har alt» også. Og da er jo du ledig til å bake en ny batch, siden du ikke trengte å spise opp alle cookiene selv!
Denne deigen er forholdsvis myk når den er ferdig knadd sammen, derfor anbefaler jeg at du lar den ligge i kjøleskapet en 20 minutters tid før du skal kjevle den ut. Dette er faktisk det som tar lengst tid i hele prosessen. Og å vente er jo lett! Med andre ord: Dette er vel en så enkel oppskrift på cookies som du noensinne kommer til å finne.
Server gjerne de ferdigstekte cookiene sammen med en kopp dampende Earl Grey te. De passer sammen som hånd i hanske!
Her er oppskriften:
Disse er det lett å bli hekta på! Om du velger grønn eller svart Earl Grey, er opp til deg. Gode blir de uansett! Ha mel, melis og te i en food processor med kniv. Bland godt. Tilsett myknet margarin og eggeplomme, kjør til du har en myk deig. Samle deigen til en klump og leggtildekket i kjøleskapet i 20 minutter. Forvarm stekeovnen til 190 grader og kle to-tre stekebrett med bakepapir. Kjevle ut den kalde deigen til ca. 5 mm tykkelse på melet underlag. Bruk kakeutstikker og lag ca. 25-35 cookies med diameter 5 cm. Legg dem på stekebrettene og stek i 9-10 minutter, til de er lett gylne på kantene. La cookiene hvile på stekebrettet i et par minutter, før de avkjøles på rist.Earl Grey Cookies
Ingredients
Instructions
Og her er en annen oppskrift jeg er svak for, digre dunke-cookies som innebærer litt hardhendt medfart med bakverket midtveis i stekingen!
No Comments