Sunne og skjønne oppskrifter

Egg fried rice – toppen av kosemat

Kinesisk stekt ris egg fried rice med biter av eggerøre

Hva egg fried rice er? Se for deg en skål duftende, nystekt ris, blandet sammen med friske grønnsaker og store biter av eggerøre. På en regnfylt sommerdag midt i juli passer det ekstra godt med kosemat til middag. Her får du min beste oppskrift.

Det er ikke så lett å finne ut nøyaktig hvem som skapte den første egg fried rice-retten. Det er jo en genial måte å bruke rester av kokt ris på, så antakelig var det en økonomisk husmor som drøyde risrestene med litt ekstra dagen derpå. Det er i alle fall sikkert at den stammer fra Kina, antakelig fra byen Yangzhou ryndt år 600 e.Kr, og at den har utallige varianter, med og uten egg. Selv liker jeg best vegetarvarianten, fylt med det du måtte elske av grønnsaker.

Synlig egg i egg fried rice

Det jeg syns er aller finest med min variant av retten, er at ikke egget forsvinner fullstendig. Oftest når man lager egg fried rice, rører man sammen egget og blander det inn i risen mens den steker, for å klumpe sammen risen (husk, dette skulle jo egentlig spises med pinner). Men i min versjon lar jeg noe av egget bli til eggerøre, før resten av eggene blandes inn på vanlig måte. Dermed får du fine biter av eggerøre i den ferdige retten. Den blir rett og slett mer interessant sånn.

‘nuff said – her er oppskriften. Kos deg – og fortell meg gjerne hva du syns når du lager den!

Egg fried rice

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 4,00 out of 5)
Loading...
By Gunn Helene Arsky Serves: 4 porsjoner
Prep Time: 10 min Cooking Time: 20 min Total Time: 30 min

Den perfekte retten når du vil bruke opp restemat fra kjøleskapet. Alt passer - velg det du liker best selv!

Ingredients

  • 4 store egg
  • 2 ss olivenolje
  • 1 rød løk, kuttet
  • 1/2 pose fryste erter
  • 3 stengler vårløk, i ringer
  • 2,5 dl tørr brun ris, kok den som anvist på pakken - eller bruk risrester
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ts sesamolje

Instructions

1

Eggerøre: Visp sammen 3 av eggene. Varm 0,5 ss olje i en stor panne, ha i eggemassen og lag eggerøre. Ta eggerøren ut av pannen og sett til side.

2

Fried rice: Ha resten av oljen i pannen, tilsett løk og fres noen minutter. Tilsett erter og vårløk og fres litt til. Ha i den kokte risen og fres videre til risen er gjennomvarm. Visp sammen de siste to eggene i et glass og hell over risblandingen. Rør rundt så risen dekkes av egg.

3

Tilsett soyasaus og sesamolje, rør godt. Til sist har du i biter av ferdigstekt eggerøre og gjennomvarmer før servering.

Notes

Denne passer supert sammen med min udon nuddelsalat, som også er her på bloggen 🙂 Har du ferdige risrester, tar denne retten maks 15 minutter å lage.

Denne oppskriften passer utmerket å servere sammen med en udon nuddelsalat.

Og her er en annen deilig oppskrift på en regnværsdag – kakedeigkuler!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply