Yoga og helse

Ellas Hellas

Ellas Hellas er en feelgood underholdningsroman som handler om å finne egenverd, åpne opp for kjærligheten og kjenne på hva som virkelig betyr noe. Handlingen er lagt til Halden og Kreta.

Vi følger yogalæreren Ella (29) gjennom en lang sommer. Hun bor på en gård rett utenfor Halden sammen med kjæresten Edvard og hans lille datter, Hedda. Ella elsker tilværelsen sin, men en skygge henger over henne – gjelden hun opparbeidet da hun startet sitt eget yogastudio. Hun føler at hun er en byrde for Edvard, og at hun aldri kan være en likeverdig partner for ham før hun er gjeldsfri og kan bidra inn i forholdet.

Derfor beslutter Ella seg for å organisere en yogareise til Kreta, godt hjulpet av venninnen Fie. Men ikke alle kvinnene som melder seg på yogareisen, er der kun for å nyte god yoga og solstråler…

Den magiske stranden Balos er et av stedene Ella tar yogaelevene sine med til

Om romanen

Gunn Helene Arskys andre roman om Ella Sandve, gjør leseren bedre kjent med karakterene vi kjenner fra første bok, «Ellas tilstedeværelse». Denne gang stiger de frem enda mer levende og troverdige. I tillegg møter man i «Ellas Hellas» en rekke andre personligheter som gjør boken lesverdig og humoristisk. Alt dette er svøpt inn og krydret med herlige detaljer og observasjoner, stemningstopper, vakre beskrivelser av det greske landskap, mennesker, miljøskildringer både fra Halden og Hellas, og ikke minst mat-opplevelser som gjør at man får vann i munnen. Irriterende trekk hos karakterene setter følelsene i sving, og slangen i paradis kveiler seg snikende rundt gjennom hele boken, nesten helt til siste side.

Ida Fossum

Ellas Hellas er en frittstående fortsettelse av Ellas Tilstedeværelse som kom i 2020. Bøkene kan definitivt leses uavhengig av hverandre, og om du elsker yogamiljøet, kan du jo fint lese begge!

242 sider

ISBN: 979-84-726723-8-2

Delfin forlag, Halden, 2021.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply