Sunne og skjønne oppskrifter

En frisk salat til lunsj

Gunn Helene Arsky i salatåkeren utendørs

På late dager i helgen er det deilig å lage en frisk salat til lunsj. Bruk gjerne rester du har i kjøleskapet – det har jeg gjort her!

Og det som jeg brukte som rettesnor i min jakt på ingredienser i kjøleskapet, var farger. Grønne farger, sammen med røde og burgunderrøde farger. Friske tomater gir konsistens og saftighet, mens soltørkede tomater gir sødme og rundhet til salaten. Med et dryss ost på toppen er lykken komplett.

Les mer om tomater her!

En frisk salat til lunsj

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 4,00 out of 5)
Loading...
Serves: 1
Prep Time: 5 minutter Total Time: 5 minutter

Du kan omtrent ikke trå feil med salater. Ha oppi det du liker best!

Ingredients

  • 2 never rucculasalat, skylt
  • ½ grønn paprika i terninger
  • 4 cherrytomater, halverte
  • 2 ss soltørkede tomater i skiver, med oljen
  • 1 neve røde druer, stenfrie
  • 1 ss frisk basilikum, kuttet
  • 2 ts parmesanost, revet
  • 2 ts balsamicodressing (sånn kremet, ikke bare eddiken)

Instructions

1

Legg rucculaen i bunnen av en vid bolle.

2

Topp med paprika, tomater, druer og basilikum.

3

Pynt med parmesanost og balsamico.

4

Nyt!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Grønn januar - nyttårsforsett! - Gunn Helene Arsky
    30. desember 2019 at 08:41

    […] Klikk her for oppskrift på en deilig salat! […]

  • Reply
    Smart restemat om sommeren - Gunn Helene Arsky
    16. juli 2020 at 08:16

    […] lager gjerne for mye salat på sommeren, det er så mye som frister. Resten av salaten kan med fordel spares til dagen etter […]

  • Leave a Reply