Sunne og skjønne oppskrifter

Epleroser med butterdeig

epleroser butterdeig i form innendørs

Epleroser, sier du? Når høsten kommer, er de norske eplene på sitt beste. Denne epledesserten er ikke bare vakker å se på, men den er faktisk ikke så vanskelig å lage heller.

Uten å være konditor kan du enkelt svinge opp med en vakker og smakfull epledessert. Den gjør deg på Instagram (for dem som bryr seg om slikt), den kan imponere svigers og få venninnegjengen til å blekne av misunnelse. Du serverer eplerosene aller best lune, med ekstra god vaniljeis ved siden, eller kanslke litt vaniljekesam. Og om du er mer i det søt-salte hjørnet, får du tips til en knallgod variasjon med blåmuggost nederst i oppskriften.

Epleroser med butterdeig og kanelsukker

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
By Gunn Helene Arsky Serves: 8 stk
Prep Time: 45 min Cooking Time: 45 min Total Time: 1 time 30 min

Jeg tror dette kvalifiserer som høstens beste - og mest dekorative - epledessert. Jeg har laget med Granny Smith, men du kan veldig gjerne lage med norske epler, nå som de er i sesong.

Ingredients

  • 1-2 Granny Smith-epler
  • 1 ss aprikossyltetøy
  • 1/2 ss vann
  • 1 ss sukker
  • 1/2 ss kanel
  • 4 plater butterdeig

Instructions

1

Forvarm stekeovnen til 160 grader.

2

Skyll eplene, ta ut kjernen og halver eplene. Kutt eplene i så supertynne skiver som overhodet mulig. Legg epleskivene i vann med noen dråper sitron, og sett det hele i mikroen. Gi full guffe i ca. 30 sekunder, eller til epleskivene begynner å mykne litt.

3

I en skål blander du aprikossyltetøy og vann. I en annen skål blander du sukker og kanel.

4

Ta de tinte butterdeigsplatene ut av pakken og kjevle dem ca. dobbelt så store. Kutt dem slik at du får to lange remser av hver plate.

5

Smør aprikosblandingen på butterdeigen. Legg på epleskiver med buen litt utenfor deigen, ca. 4 skiver på hver remse.

6

Dryss kanelsukker over eplene.

7

Fold den nedre delen av deigen opp over eplene. Klem sammen og rull til en rose. Sett rosene i muffinsformer, jeg brukte både papirform og metallform.

8

Stek rosene midt i ovnen i 45-50 minutter, eller til de ser ferdige ut. Server lune, gjerne med iskrem til.

Notes

For en mindre søt variant, kan du bytte aprikossyltetøy med ca. 50 g blåmuggost, og bytte eple med pære. Dropp kanelsukkeret helt. Bruk gaffel og mos ost og vann sammen. Samme fremgangsmåte for øvrig.

Her ser du prosessen trinn for trinn:

Butterdeig med epleskiver syltetøy kanelsukker innendørs på benkepleroser butterdeig i form innendørsStekte epleroser i brett innendørs

Er du nysgjerrig på hva eplet egentlig er godt for? Les om eplets helseeffekter her!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply