Fermenteringskurs

På fermenteringskurs hos meg lærer du om fermentering av mat med melkesyrebakterier. Dette er en ny og spennende trend. Samtidig er det en svært tradisjonell måte å konservere mat på. Men i disse dager er det nok aller mest de utrolige helseeffektene fra fermentering som frister oss til å prøve det. Og så den fantastisk gode smaken, da!

Som de skriver på godt.no:

Fermentering er en samlebetegnelse på konserveringsmetodene eddikgjæring, melkesyregjæring og alkoholgjæring. Metoden som er særlig i vinden akkurat nå er melkesyregjæring – hvor man lar ferske varer stå og godgjøre seg på kjøkkenbenken, enten i saltlake eller kun tilsatt salt og krydder. Mat som er melkesyrnet er delvis brutt ned, slik at kroppen får god hjelp når den skal fordøye maten. Maten som er behandlet på denne måten er full av enzymer og probiotiske bakterier som hjelper til med å holde magen og tarmsystemet i balanse.

Om du melder deg på fermenteringskurs hos meg, får du en hyggelig opplevelse. Vi samles rundt arbeidsbordet og smaker på, lager og snakker om fermentert mat, i noen av kursene også drikke. Vi skal lage deilig mat! Samlingen passer utmerket for ferskinger i faget, og du trenger ikke være flink på kjøkkenet. Dette er lett! Maten som serveres og lages blir selvsagt vegetarisk. Jeg gleder meg til å dele mine kjøkkenerfaringer og fermenteringsviten med deg! Du får med deg fire slags gode produkter hjem, og verdifull kunnskap du kan jobbe videre med på ditt eget kjøkken.

Hvordan gå på fermenteringskurs?

Neste kurs er allerede fullbooket! Jeg har til nå avholdt 20 fermenteringskurs, og alle har vært fulle av glade deltakere. Dersom dere er en hel gjeng som vil ha kurs hos en av dere, kan vi sikkert ordne det også 🙂 Bare gi beskjed på mail!

Les mer om helseeffektene av fermentert mat her.