Yoga og helse

Forebygg Alzheimer med yoga og meditasjon

I vår del av verden øker forekomsten av Alzheimer, Huntingtons sykdom og Parkinsons sykdom. Vi veler lenger, og det kan være en viktig del av forklaringen. Men stress kan være en betydelig faktor også.

Jeg kan lukte når jeg blir stressa. Kroppen reagerer fysisk på det som skjer i toppen. Kanskje du også har det sånn?

Nå vet forskere at stress kan øke risikoen for at hjernen degenereres – rett og slett nedbrytes. Som i Alzheimers, Huntingtons og Parkinsons, tre nevrodegenerative sykdommer. Stress øker risikoen for at hjernen får en betennelsestilstand (ikke til å forveksle med hjernehinnebetennelse, altså!). Og for hver store, stressfylte påkjenning (skilsmisse, dødsfall etc) så eldes hjernen med 1,5 år.

Fordi vi lever stadig lengre, trenger vi en velfungerende hjerne i riktig mange år. Og fordi stadig flere av oss er mer stressa enn godt er, så kan det påvirke hjernens helse.

Yoga og meditasjon senker stressnivået i kroppen. Dette har vist seg å beskytte hjernen mot Alzheimer og disse andre nedbrytende sykdommene, viser forskning.

Er det ikke FANTASTISK?

Så Dalai Lama har rett: På vanlige dager mediterer han 1 time. På ekstra travle og stressfylte dager mediterer han 2 timer.

Trenger du en liten dose fred fra en stresset hverdag? Gjør denne meditasjonen sammen med meg!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply