Sunne og skjønne oppskrifter

Forfriskende frappé i varmen

Iskaffe eller frappé i høyt glass med prestekrager

Den aller første gangen jeg smakte frappé, var på en turistbåt som skvulpet seg mellom to av de tre fingrene på Halkidiki i Nord-Hellas. Det var 36 grader i skyggen, frisk bris og tett i tett med folk på soldekk. Jeg var sjøsyk, merkelig nok også sulten, og naturlig nok overopphetet. I den lille serveringsluken hadde de lite å by på uten alkohol, så jeg endte opp med en iskald frappé. Og jeg var solgt etter første slurk.

Kaffedrikken frappé

Denne drikken er faktisk en gresk oppfinnelse, og den stammer fra Thessaloniki, den store byen nord for Halkidiki. Det visste ikke jeg, der jeg sto, passe grønn i ansiktet, og fulgte med på hva bartenderen blandet sammen i glasset. At jeg i det hele tatt bestilte en kaffedrikk, viser hvor desperat jeg var. For jeg liker ikke kaffe!

Det vil si – jeg liker alt som smaker kaffe. Kaffeis, mokkasjokolade, kaffe i brune sauser, kaffebrownie… nam. Men å drikke kaffe? Der sier tedamen i meg stopp. Kaffe er for bittert. Så å bestille frappé var et rop om hjelp, så å si.

Jeg har prøvd og feilet og blandet meg frem til min egen versjon av min aller første frappé. Den er milevis unna frappucinoer og andre nymotens kaloribomber. Min (og den greske) kaffedrikk er ikke kaloririk. Men så god! Spesielt på asfaltsmeltende sommerdager. Nyt!

Frappé

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 4,00 out of 5)
Loading...
By Gunn Helene Arsky Serves: 4
Cooking Time: 5 Total Time: 5

En deilig, forfriskende drikk som passer perfekt en varm sommerdag. Slush for voksne, så å si!

Ingredients

 • 6 dl ekstra lett melk (jeg bruker Styrk for ekstra protein og vitamin D)
 • 5 dl isbiter
 • 2 ss honning eller 1 ts flytende suketter
 • 1 ts vaniljeessens
 • 1 ½ dl sterk kaffe, avkjølt

Instructions

1

Ha alt i en blender og kjør til slushkonsistens.

2

Server i høye glass.

Notes

Du kan godt bytte ut melken med vaniljesoyamelk, da kan du droppe honning/flytende suketter og vaniljeessensen.

Heller lysten på en annen sommerdrikk? Forsøk deg på denne deilige smoothien med spinat og appelsin!

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Lappeteppet/ Anja
  3. juli 2018 at 13:27

  Denne så veldig god ut, uten at den ble som et helt måltid!!!

 • Leave a Reply