Sunne og skjønne oppskrifter

Frittata med asparges og brokkoli

Frittata, hva er det? Er du som meg, så ønsker du å spise mer grønnsaker, sunne og smakfulle som de er. Jeg gir deg oppskriften på en god, grønn middag fylt av aktive plantestoffer (antioksidanter).

Asparges – grønnsakenes konge

Asparges er en av kokkenes favorittgrønnsaker. Den smaker fantastisk og er veldig rask og enkel å tilberede. Asparges er luksusmat, men også svært sunn. Den inneholder lite kalorier, men er likevel rik på kostfiber. De er en kilde til vitamin E og er svært rike på både vitamin C og B-vitaminet folat. Asparges har gitt navnet til en bestanddel i enkelte proteiner, asparaginsyre.

Super brokkoli

Brokkoli er en såkalt supergrønnsak som passer flott med asparges. Faktisk sier mange at brokkolistilken minner dem om asparges i smaken. I denne retten brukes både stilk og buketter av brokkolien, for det er jo dumt å kaste noe som er så godt – og sunt! Brokkoli er rik på vitamin C. Den er også en kilde til vitamin K, kostfiber og B-vitaminet folat. Innholdet av sterke antioksidanter og andre helsebringe plantestoffer, såkalte fytokjemikalier, er svært høyt. De viktigste fytokjemikaliene i brokkoli er glukosinolater og tiocyanater som begge inneholder svovel.

Fra Italia

Frittata er en super mellomting mellom en omelett og en velsmakende pai. Den starter i stekepannen som en omelett, men ender i ovnen som en pai. Bare uten deigen. Og dermed passer den for de som ikke spiser gluten og de som spiser lavkarbo også. Frittata er enkelt og raskt å lage, og kan serveres varm eller kald uansett tid på dagen, både til frokost, lunsj og middag.

Her er oppskriften på frittata:

Frittata med brokkoli og asparges

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
By Gunn Helene Arsky Serves: 4 porsjoner

Ingredients

  • 3 ss olivenolje
  • 200 g grønn asparges, renset og kuttet i 2 cm biter
  • 6 egg
  • 3 ss vann
  • 10 cherrytomater, halverte
  • 100 g fetaost, smuldret
  • 50 g revet gulost
  • 1 dl steinfrie oliven, skivet
  • ¼ bukett brokkoli, renset og kuttet i små buketter, stilken i skiver
  • Salt og pepper etter smak

Instructions

1

Forvarm stekeovnen til 200 °C.

2

Varm oljen i en 24 cm jernpanne eller annen stekepanne med skaft som tåler stekeovnen.

3

Fres aspargesen noen minutter.

4

Rør sammen egg og vann og ha det over aspargesen.

5

Topp med tomater, ostene, oliven og brokkoli.

6

Krydre med salt og pepper og sett hele pannen i stekeovnen i 20 minutter eller til frittataen er fast, men ikke svidd.

Notes

Det passer fint med en grønn salat til denne deilige ovnsretten.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply