Frittata, hva er det? Er du som meg, så ønsker du å spise mer grønnsaker, sunne og smakfulle som de er. Jeg gir deg oppskriften på en god, grønn middag fylt av aktive plantestoffer (antioksidanter).
Asparges – grønnsakenes konge
Asparges er en av kokkenes favorittgrønnsaker. Den smaker fantastisk og er veldig rask og enkel å tilberede. Asparges er luksusmat, men også svært sunn. Den inneholder lite kalorier, men er likevel rik på kostfiber. De er en kilde til vitamin E og er svært rike på både vitamin C og B-vitaminet folat. Asparges har gitt navnet til en bestanddel i enkelte proteiner, asparaginsyre.
Super brokkoli
Brokkoli er en såkalt supergrønnsak som passer flott med asparges. Faktisk sier mange at brokkolistilken minner dem om asparges i smaken. I denne retten brukes både stilk og buketter av brokkolien, for det er jo dumt å kaste noe som er så godt – og sunt! Brokkoli er rik på vitamin C. Den er også en kilde til vitamin K, kostfiber og B-vitaminet folat. Innholdet av sterke antioksidanter og andre helsebringe plantestoffer, såkalte fytokjemikalier, er svært høyt. De viktigste fytokjemikaliene i brokkoli er glukosinolater og tiocyanater som begge inneholder svovel.
Fra Italia
Frittata er en super mellomting mellom en omelett og en velsmakende pai. Den starter i stekepannen som en omelett, men ender i ovnen som en pai. Bare uten deigen. Og dermed passer den for de som ikke spiser gluten og de som spiser lavkarbo også. Frittata er enkelt og raskt å lage, og kan serveres varm eller kald uansett tid på dagen, både til frokost, lunsj og middag.
Her er oppskriften på frittata:
Forvarm stekeovnen til 200 °C. Varm oljen i en 24 cm jernpanne eller annen stekepanne med skaft som tåler stekeovnen. Fres aspargesen noen minutter. Rør sammen egg og vann og ha det over aspargesen. Topp med tomater, ostene, oliven og brokkoli. Krydre med salt og pepper og sett hele pannen i stekeovnen i 20 minutter eller til frittataen er fast, men ikke svidd. Det passer fint med en grønn salat til denne deilige ovnsretten.Frittata med brokkoli og asparges
Ingredients
Instructions
Notes
No Comments