Hjemmelaget frøknekkebrød er bare så godt! Dette er helt uten mel, altså glutenfritt, men med egg som bindemiddel. Det gjør at det er supersprøtt og knasende. Prøv, da vel!
På oppdrag fra mannen min, Juha, fant jeg frem til disse sprø knekkebrødene som ikke krever stående avtale hos tannlegen (ok, jeg må innrømme at noen av de andre knekkebrødene jeg baker, er nokså harde). De kan varieres i det uendelige, med den typen frø og nøtter du måtte like. Jeg har ikke prøvd dem med aquafaba i steden for egg, men det funker nok, det også. Det får bli en annen blogg!
Frøknekkebrød med supre ingredienser
Det er mange supre ingredienser i disse knekkebrødene, og om ikke det var for at supermat ikke er et faglig begrep, så hadde jeg kalt disse for superknekkebrød.
Gresskarkjerner: Rike på jern og vitamin E
Linfrø: Rike på fiber og omega-3
Solsikkefrø: Rike på vitamin E og folat
Sesamfrø: De brune (som er med skall på) er rike på kalsium
Valnøtter: Rike på omega-3 og kalsium
Egg: Rike på proteiner og vitamin D (for å nevne noe)
Det er ikke noe mel i knekkebrødene, så de er glutenfrie. Både frø, nøtter og egg er proteinrike, så dette er proteinknekkebrød så godt som noe! Og med alle disse frøene innabords, oppdager du nok også at de er bra for fordøyelsen og holder tarmene beskjeftiget.
Så, da er du kanskje blitt nysgjerrig på selve oppskriften? Den er lett som fot i hose, du trenger ikke være superkokk for å lage superknekkebrød! (ops, der sa jeg det visst…).
Frøknekkebrød med rosmarin
Sprø, herlige knekkebrød som smaker himmelsk og er vakre å se på. Spesielt gode med blåmuggost, cheddar eller litt kirsebærsyltetøy. Nam!
Ingredients
- 1,5 dl gresskarkjerner
- 1,5 dl linfrø
- 1,5 dl (brune) sesamfrø
- 1,5 dl solsikkefrø
- 1,5 dl finhakkede valnøtter
- 1 ss tørket rosmarin
- 1,5 ts havsalt
- 4 egg
- 2 ss vann
Instructions
Forvarm stekeovnen til 160 grader på varmluft.
Legg bakepapir på to stekebrett.
Rør sammen gresskarkjerner, linfrø, sesamfrø, solsikkefrø, valnøtter, rosmarin og salt i en stor bolle.
I en annen bolle pisker du sammen egg og vann. Jeg holdt på til det så ut som eggedosis.
Ha eggedosisen oppi til frøene og rør godt til alt er blandet, men uten at luften går helt ut av blandingen.
Fordel røren på de to stekebrettene og spre det jevnt og så tynt utover som du bare kan.
Sett inn brettene i ovnen og stek i ca. 15 minutter. Ta brettene ut og kutt knekkebrødene i passe ruter.
Senk temperaturen til 100 grader.
Sett brettene inn igjen og stek videre i 15-30 minutter, eller til knekkebrødene kjennes tørre og lette.
Legg knekkebrødene på rist og la dem avkjøles helt før du har dem i en lufttett boks.
Disse holder seg fint i en uke eller to på kjøkkenbenken, om de da ikke blir spist opp...
Notes
Bruk gjerne andre krydder i stedet for rosmarin. Sennepsfrø, tørket oregano eller tørket basilikum er nydelig!
No Comments