Sunne og skjønne oppskrifter

Fudge med havsalt

Fudge med havsalt på benk og i kakeboks jul innendørs

Den søte smaken av karamell i fudge heves enda et hakk mer litt knasende havsalt, spør du meg. Som om fudge egentlig trengte noen smaksheving, den er jo vidunderlig som den er. Her får du min suksessoppskrift som ikke er komplisert i det hele tatt.

Det er mye snakk om guilty pleasures for tiden. Selv er jeg av den oppfatning at det som gjør meg glad, er godt for meg. Overspising av søtt gjør meg ikke glad. Men en liten bit fudge med havsalt gjør meg veldig glad! Og dermed er det ingen grunn til å ha dårlig samvittighet, selv om ingrediensene i denne godsaken er sukker, sukker, fløte, smør og salt. Alt vi skal spise mindre av, med andre ord.

Jeg hørte en gang en som sa at man gjerne måtte spise alt – potetgull, pommes frites, iskrem, godteri – så lenge man lagde det fra bunnen av, helt selv. Da ville du ikke legge på deg.

For om du har slitt og laget potetgull (skylt, skrelt, høvlet, fritert, krydret og tørket dem), så spiser du dem med andakt. Og du orker ikke å lage det så ofte – og dermed overspiser du ikke. Problem solved! Kjøpepotetgull, derimot, er det alt for lett å gafle i seg…

Fudge med havsalt i kakeboks jul innendørs

Fudge med havsalt til jul

Oppskriften på denne fudgen med havsalt er ikke komplisert. Men det tar sin tid, med koking og visping. Så hver bit blir gull verdt. Ingen fare for overspising! Og om du er skikkelig grei, kanskje du gir bort litt i julegave også? Det blir satt pris på (jeg snakker av erfaring!).

Vil du lage noe annet godt til jul? Prøv disse juledadlene!

Fudge med havsalt

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
By Gunn Helene Arsky Serves: ca. 50 stk
Prep Time: 40 minutter

Denne oppskriften gir deg nesten en kilo med fudge. Det er ikke komplisert, og smaken er hinsides. Nyt!

Ingredients

  • 200 g sukker
  • 400 g sukker
  • 2,5 dl kremfløte
  • 50 g usaltet smør
  • 1 ts havsalt
  • Flaksalt til pynt

Instructions

1

Kle en 20 x 20 cm form med bakepapir og sett til siden.

2

Ha 200 g sukker i en tykkbunnet gryte og la smelte til gyllen karamellfarge.

3

Rør inn 400 g sukker, fløten, smøret og 1 ts havsalt.

4

Kok videre under omrøring, bruk sukkertermometer. Når temperaturen når 118 grader, tar du gryten av varmen.

5

Bruk miksmaster og pisk luft inn i fudgemassen, full styrke. Du skal ende opp med en tykk, treg masse. Dette tar ofte 10 minutter eller så.

6

Ha massen over i formen (den skal nesten ikke sige utover). Pynt med flaksalt, trykk det gjerne lett ned i massen.

7

Sett formen til avkjøling på benken, utildekket. Når fudgen har stivnet, bruker du en skarp kniv og kutter i små kvadrater. Oppbevares i tett boks på kjøkkenbenken eller i kjøleskap.

Notes

Jeg har ofte brukt normalsaltet myk plantemargarin i denne oppskriften, det går utmerket.

Karamell i gryte sukkertermometer fudge

Bruk sukkertermometer!

Miksmaster i karamell gryte fudge innendørs

Pisk luft inn i fudgen

Fudge med havsalt i form på kjøkkenbenk

Fudge med havsalt til avkjøling

Du vil kanskje også like

Ingen Kommentarer

Legg igjen en Kommentar