Sunne og skjønne oppskrifter

Fullkornskake med rødbete og eple

Kakestykker av grov kake med rødbete på et fat med stett

Denne kaken har blitt til ved hjelp av god, gammeldags eksperimentering på kjøkkenet! Og når du får en kake som er like grov som kneippbrød (50 % fullkorn), den er smakt til med både rotgrønnsaken rødbete og deilige epler, ja, hva er det å lure på, da? Ut på kjøkkenet og bak! (Og ps – den faller ikke sammen under steking. Garantert godt resultat!)

Fullkorns rødbetekake

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 4,00 out of 5)
Loading...
By Gunn Helene Serves: 40 stykker
Prep Time: 30 minutter Cooking Time: 30 minutter Total Time: 1 time

Fiberrik grønnsakskake med ekstra mye egg - for proteinenes skyld. Nam!

Ingredients

  • 8 egg
  • 6 dl sukker
  • 2 finrevne epler, med skall
  • 100 g finrevet rå rødbete, uten skall
  • 200 g smeltet margarin, smør eller olje
  • 4 dl hvetemel
  • 4 dl Fibra fullkornsmel
  • 2 ts vaniljesukker
  • 4 ts bakepulver
  • ev. melisdryss til pynt

Instructions

1

Forvarm stekeovnen til 200 grader.

2

Visp eggedosis av egg og sukker.

3

Ha i revne epler og rødbete, rør godt.

4

Bland mel, vaniljesukker og bakepulver i en bolle.

5

Ha i melblanding og smeltet fett annenhver gang i røren.

6

Ha røren i en bakepapirkledt langpanne.

7

Stek kaken nederst i ovnen i 30 minutter.

8

La kaken hvile på rist før du deler den opp.

9

Pynt ev. med melisdryss

Og om du har lyst på å bake mer kaker med grønnsaker – her er en oppskrift på spinatkake!

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply