Sunne og skjønne oppskrifter

Fylte dadler

Da vi besøkte Tunisia i julen for noen år siden, oppdaget vi dadler fylt med marsipan og nøtter i butikkene. Vi ble skikkelig overrasket – dette var jo vår favoritt-julesnacks!

Det er mange måter å fylle en daddel på – selv er jeg veldig glad i å fylle den med en skikkelig god blåmuggost. Men som et sunnere alternativ til julekakene er det deilig med marsipan og valnøtter i. Og, som vi fant ut i Tunisia, dette var visst ikke noen norsk tradisjon 🙂

Valnøtter eller pistasj

Tuniserne gikk langt mer fargerikt til verks i produksjonen enn oss – marsipanen var farget rød, rosa, grønn… men prinsippet var det samme. En kule marsipan stikkes inn i en utkjernet daddel, og så pynter man med en nøtt. Enkelt, og så utrolig godt! Vi bruker valnøtter i vår familie, men vi så at de brukte pistasjnøtter i Tunisia. Velg din favoritt!

Fylte dadler

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 4,00 out of 5)
Loading...
By Gunn Helene Serves: 12
Cooking Time: 10 minutter Total Time: 10 minutter

Varier med kransekakemasse istedenfor marsipan, eller lag din egen marsipan av solsikkefrø eller andre nøtter!

Ingredients

  • 12 store medjool-dadler, eller andre ferske dadler
  • 50-75 g marsipan
  • 12 halve valnøttkjerner

Instructions

1

Splitt dadlene åpne på langs og ta ut steinen.

2

Del marsipanen i 12 biter og trill kuler av bitene.

3

Dytt en kule inn i en daddel, og stikk valnøttkjernen inn på langs.

4

Oppbevar dadlene kjølig i tett boks til de skal spises. Holder i flere uker (om de ikke spises!)

Valnøtter er spesielt rike på omega-3-fettsyrer – og dermed veldig sunne for oss. Om du ikke lar deg friste av dadler fylt med marispan og valnøtter, kan du kanskje forsøke deg på en kake med valnøtter?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply