Da vi besøkte Tunisia i julen for noen år siden, oppdaget vi dadler fylt med marsipan og nøtter i butikkene. Vi ble skikkelig overrasket – dette var jo vår favoritt-julesnacks!
Det er mange måter å fylle en daddel på – selv er jeg veldig glad i å fylle den med en skikkelig god blåmuggost. Men som et sunnere alternativ til julekakene er det deilig med marsipan og valnøtter i. Og, som vi fant ut i Tunisia, dette var visst ikke noen norsk tradisjon 🙂
Valnøtter eller pistasj
Tuniserne gikk langt mer fargerikt til verks i produksjonen enn oss – marsipanen var farget rød, rosa, grønn… men prinsippet var det samme. En kule marsipan stikkes inn i en utkjernet daddel, og så pynter man med en nøtt. Enkelt, og så utrolig godt! Vi bruker valnøtter i vår familie, men vi så at de brukte pistasjnøtter i Tunisia. Velg din favoritt!
Varier med kransekakemasse istedenfor marsipan, eller lag din egen marsipan av solsikkefrø eller andre nøtter! Splitt dadlene åpne på langs og ta ut steinen. Del marsipanen i 12 biter og trill kuler av bitene. Dytt en kule inn i en daddel, og stikk valnøttkjernen inn på langs. Oppbevar dadlene kjølig i tett boks til de skal spises. Holder i flere uker (om de ikke spises!)Fylte dadler
Ingredients
Instructions
Valnøtter er spesielt rike på omega-3-fettsyrer – og dermed veldig sunne for oss. Om du ikke lar deg friste av dadler fylt med marispan og valnøtter, kan du kanskje forsøke deg på en kake med valnøtter?


(1 votes, average: 4,00 out of 5)


No Comments