MENUMENU
Sunne og skjønne oppskrifter

Fylte dadler

Da vi besøkte Tunisia i julen for noen år siden, oppdaget vi dadler fylt med marsipan og nøtter i butikkene. Vi ble skikkelig overrasket – dette var jo vår favoritt-julesnacks!

Det er mange måter å fylle en daddel på – selv er jeg veldig glad i å fylle den med en skikkelig god blåmuggost. Men som et sunnere alternativ til julekakene er det deilig med marsipan og valnøtter i. Og, som vi fant ut i Tunisia, dette var visst ikke noen norsk tradisjon 🙂

Valnøtter eller pistasj

Tuniserne gikk langt mer fargerikt til verks i produksjonen enn oss – marsipanen var farget rød, rosa, grønn… men prinsippet var det samme. En kule marsipan stikkes inn i en utkjernet daddel, og så pynter man med en nøtt. Enkelt, og så utrolig godt! Vi bruker valnøtter i vår familie, men vi så at de brukte pistasjnøtter i Tunisia. Velg din favoritt!

Fylte dadler

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 4,00 out of 5)
Loading...
Av: Gunn Helene Porsjoner:: 12
Matlagingstid: 10 minutter

Varier med kransekakemasse istedenfor marsipan, eller lag din egen marsipan av solsikkefrø eller andre nøtter!

Ingredienser

  • 12 store medjool-dadler, eller andre ferske dadler
  • 50-75 g marsipan
  • 12 halve valnøttkjerner

Slik gjør du

1

Splitt dadlene åpne på langs og ta ut steinen.

2

Del marsipanen i 12 biter og trill kuler av bitene.

3

Dytt en kule inn i en daddel, og stikk valnøttkjernen inn på langs.

4

Oppbevar dadlene kjølig i tett boks til de skal spises. Holder i flere uker (om de ikke spises!)

Valnøtter er spesielt rike på omega-3-fettsyrer – og dermed veldig sunne for oss. Om du ikke lar deg friste av dadler fylt med marispan og valnøtter, kan du kanskje forsøke deg på en kake med valnøtter?

Subscribe & Follow

Du vil kanskje også like

Ingen Kommentarer

Legg igjen en Kommentar