Da vi besøkte Tunisia i julen for noen år siden, oppdaget vi dadler fylt med marsipan og nøtter i butikkene. Vi ble skikkelig overrasket – dette var jo vår favoritt-julesnacks!
Det er mange måter å fylle en daddel på – selv er jeg veldig glad i å fylle den med en skikkelig god blåmuggost. Men som et sunnere alternativ til julekakene er det deilig med marsipan og valnøtter i. Og, som vi fant ut i Tunisia, dette var visst ikke noen norsk tradisjon 🙂
Valnøtter eller pistasj
Tuniserne gikk langt mer fargerikt til verks i produksjonen enn oss – marsipanen var farget rød, rosa, grønn… men prinsippet var det samme. En kule marsipan stikkes inn i en utkjernet daddel, og så pynter man med en nøtt. Enkelt, og så utrolig godt! Vi bruker valnøtter i vår familie, men vi så at de brukte pistasjnøtter i Tunisia. Velg din favoritt!
Varier med kransekakemasse istedenfor marsipan, eller lag din egen marsipan av solsikkefrø eller andre nøtter! Splitt dadlene åpne på langs og ta ut steinen. Del marsipanen i 12 biter og trill kuler av bitene. Dytt en kule inn i en daddel, og stikk valnøttkjernen inn på langs. Oppbevar dadlene kjølig i tett boks til de skal spises. Holder i flere uker (om de ikke spises!)Fylte dadler
Ingredients
Instructions
Valnøtter er spesielt rike på omega-3-fettsyrer – og dermed veldig sunne for oss. Om du ikke lar deg friste av dadler fylt med marispan og valnøtter, kan du kanskje forsøke deg på en kake med valnøtter?
No Comments