MENUMENU
Sunne og skjønne oppskrifter

Gjesteblogg: Gulrot- og speltvafler

Speltvafler på fat med jordbær og roser

Tove Holter skriver tre forskjellige matblogger; den ene eksperimenteres det på, den andre er litt mer seriøs med mat for 2 og så har hun vaffelkos for alle. Og her får du en sunn vaffel direkte fra Toves vaffelpresse!

Tove Holter er min kreative kollega i voksenbloggerstallen Influens.no og er en riktig matgledespreder med mange baller i lufta. Fra vaffelpressa på Vaffelkos trylles det fram de deiligste vafler og du finner du både festvafler, hverdagsvafler, frokostvafler, vaffelkaker med flere der inne.  Og sunne! Som disse, speltvafler med gulrot og kefir.

Oppskriften under er en videreutvikling av en annen vaffeloppskrift da Tove prøvde å ha gulrotrøre i vaffeljernet. Les om det her!

Tove Holters gulrot- og speltvafler

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
Av: Tove Holter Porsjoner:: 20

Gulrot- og speltvafler – kjempegode vafler og en litt annen variant av gulrotvafler enn det Tove har delt tidligere.

Ingredienser

  • 4 egg
  • 200 g sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 4 dl kefir
  • 100 g smeltet smør
  • 250 g siktet speltmel
  • 50 g sammalt speltmel
  • 1 ts natron
  • 300 g revet gulrot

Slik gjør du

1

Pisk egg, sukker og vaniljesukker godt.

2

Pisk deretter inn resten av ingrediensene før de revne gulrøttene røres inn til slutt.

3

La svelle om ønskelig.

4

Smør jernet om nødvendig.

Om ikke speltvafler med gulrot var nok – har du lyst på enda mer grønnsaker i baksten din? Sjekk ut denne grønne spinatkaken!

Subscribe & Follow

Du vil kanskje også like

Ingen Kommentarer

Legg igjen en Kommentar