Sunne og skjønne oppskrifter

Granola med luksuspreg

Når det er fest også til frokost, er granola på sin plass. Denne varianten er spekket med alt du kan ønske deg av godsaker, og den passer like godt med melk som med yoghurt til. Det er faktisk også helt mulig å bruke den som tursnacks!

Min granola inneholder både knasende og bløte ingredienser, søte og salte ingredienser, og store og små biter. Det blir ikke kjedelig å spise den!

Fakta om noen av ingrediensene i min granola

Havre: Rik på sunt fett, protein og fiber, spesielt av den hjertevennlige typen betaglukan.

Gresskarkjerner: Rike på vitamin E og sink

Mandler: Rike på kalsium og fiber

Valnøtter: Rike på omega-3 som er bra for hjerne og hjerte

Hvetekim: Svært rikt på vitamin E, som kalles foryngelsesvitaminet og kjærlighetsvitaminet

Tranebær: Kjent for å forebygge urinveisinfeksjon hos kvinner

Mørk sjokolade: Rik på teobromin og fenyletylamin, to stoffer som gjør deg glad til sinns

Granola med luksuspreg

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
By Gunn Helene Arsky Serves: 2 liter granola

Verdens beste granola gjør seg til frokost så vel som på tur!

Ingredients

  • 7,5 dl havregryn
  • 1,25 dl solsikkefrø
  • 1,25 dl gresskarkjerner
  • 2,5 dl mandler, grovhakket
  • 2,5 dl valnøtter, grovhakket
  • 1 dl pistasjnøtter
  • 2,5 dl saltstenger i biter
  • 2,5 dl rice crispies
  • 1,25 dl kokosmasse
  • 4 ss hvetekim
  • ½ ts salt
  • 1 ts kanel
  • 1 ss vaniljeekstrakt
  • 2/3 dl rapsolje
  • 1,25 dl lønnesirup
  • 1,25 dl gule rosiner
  • 1,25 dl tranebær
  • 100 g 70 % sjokolade, grovhakket
  • 100 g hvit sjokolade, grovhakket

Instructions

1

Forvarm stekeovnen til 175 °C og kle et stekebrett med bakepapir.

2

Ha alt fra havre til kanel i en stor bolle og bland godt.

3

Tilsett vaniljeekstrakt og olje. Rør godt. Tilsett lønnesirup og rør enda litt til.

4

Fordel blandingen på stekebrettet, la det være klumper, det blir godt! Ikke spre det alt for findelt utover.

5

Stek i 20 minutter, rør litt i granolaen halvveis. Ta den ut av ovnen og la den kjølne i minst 30 minutter, gjerne natten over.

6

Nå kan du blande inn tørket frukt og sjokolade.

7

Oppbevares i tett boks med lokk.

Notes

Tips: Server med melk eller yoghurt, eller spis som niste på skitur! Slik gjør du granolaen glutenfri: bruk glutenfrie havregryn og saltstenger, og bytt hvetekim med linfrø. Slik gjør du granolaen vegansk: sjekk at rice crispies, saltstenger, mørk og hvit sjokolade er uten animalske ingredienser.

Du vil kanskje også like

Ingen Kommentarer

Legg igjen en Kommentar