Når det er fest også til frokost, er granola på sin plass. Denne varianten er spekket med alt du kan ønske deg av godsaker, og den passer like godt med melk som med yoghurt til. Det er faktisk også helt mulig å bruke den som tursnacks!
Min granola inneholder både knasende og bløte ingredienser, søte og salte ingredienser, og store og små biter. Det blir ikke kjedelig å spise den!
Fakta om noen av ingrediensene i min granola
Havre: Rik på sunt fett, protein og fiber, spesielt av den hjertevennlige typen betaglukan.
Gresskarkjerner: Rike på vitamin E og sink
Mandler: Rike på kalsium og fiber
Valnøtter: Rike på omega-3 som er bra for hjerne og hjerte
Hvetekim: Svært rikt på vitamin E, som kalles foryngelsesvitaminet og kjærlighetsvitaminet
Tranebær: Kjent for å forebygge urinveisinfeksjon hos kvinner
Mørk sjokolade: Rik på teobromin og fenyletylamin, to stoffer som gjør deg glad til sinns
Verdens beste granola gjør seg til frokost så vel som på tur! Forvarm stekeovnen til 175 °C og kle et stekebrett med bakepapir. Ha alt fra havre til kanel i en stor bolle og bland godt. Tilsett vaniljeekstrakt og olje. Rør godt. Tilsett lønnesirup og rør enda litt til. Fordel blandingen på stekebrettet, la det være klumper, det blir godt! Ikke spre det alt for findelt utover. Stek i 20 minutter, rør litt i granolaen halvveis. Ta den ut av ovnen og la den kjølne i minst 30 minutter, gjerne natten over. Nå kan du blande inn tørket frukt og sjokolade. Oppbevares i tett boks med lokk. Tips: Server med melk eller yoghurt, eller spis som niste på skitur!
Slik gjør du granolaen glutenfri: bruk glutenfrie havregryn og saltstenger, og bytt hvetekim med linfrø.
Slik gjør du granolaen vegansk: sjekk at rice crispies, saltstenger, mørk og hvit sjokolade er uten animalske ingredienser.
Granola med luksuspreg
Ingredients
Instructions
Notes
No Comments