Sunne og skjønne oppskrifter

Granskudd-panna cotta

Granskudd er en undervurdert delikatesse! Når granen møter sollyset om våren, spirer den og små, lysegrønne skudd kommer til syne.

Grandskudd er en super delikatesse som også smaker himmelsk og er full av vitamin C. Vi tok turen ut i skogen her i Halden forrige helg, og på kun få minutter hadde vi plukket kurven full av granskudd. De er myke og dufter friskt av skog og sitron. Plukk dem gjerne når de ikke har åpnet seg helt enda, men de er fine og spiselige selv om de er åpnet også.

Skuddene skal skylles godt før bruk. Jeg brukte dørslag, det kom riktignok noen løse barnåler ut, men det spiller ingen rolle.

De skylte skuddene kan du enten lage sirup av, du kan frese dem i varm olje og servere som sitronsmakende tilbehør til middagen, eller du kan lage verdens mest raffinerte dessert av dem: Granskudd-panna cotta.

Oppskriften får du under her. Panna betyr fløte, og cotta betyr kokt. Det er akkurat slik denne desserten er laget – ved å koke fløten med de himmelske granskuddene. Sukk!

Og om du har granskudd til overs, så kan du fryse dem og bruke når du vil.

Granskudd-panna cotta

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
By Gunn Helene Arsky Serves: 4

Luksusdessert der stjernen er gratis!

Ingredients

  • 2,5 dl granskudd
  • 3 dl fløte
  • 4,5 dl melk
  • 3 plater gelatin
  • 2,5 ss sukker

Instructions

1

Ha granskudd, fløte og melk i en blender, og kjør på lav til middels hastighet for å bryte opp nålene. Du trenger ikke å pulverisere granskuddene, men å brekke nålene øker overflatearealet og de avgir mer smak. Pass så du ikke får smør!

2

Oppbevar blandingen i kjøleskap over natten, eller i opptil 24 timer.

3

Neste dag siler du av væsken, trykk på nålene for å få med så mye smak som mulig.

4

Legg gelatinen i vann så den blir myk. Den er klar når du trenger den.

5

Ha melkeblandingen og sukker i en gryte og varm opp til det småkoker, ta så gryten av varmen. Klem vannet av gelatinen og ha gelatinen i melkeblandingen. Visp til den er helt oppløst.

6

Så snart gelatinen er fullstendig oppløst, setter du gryten i et kaldt vannbad, gjerne med en kombinasjon av isbiter og vann. Sett bunnen av gryten i isen og visp kremen til den er lunken. Du vet at du har nådd dette punktet når væsken føles verken varm eller kald mot fingeren. Uten dette blir ikke teksturen på panna cottaen riktig.

7

Hell den lunkne væsken i porsjonsformer og avkjøl til den er stivnet og dissende, minst 4 timer.

8

Dekorer med granskudd og fryste aronia- eller blåbær, eller med litt granskuddsirup, om du har.

Ute og plukker granskudd
Granskudd i blenderen
Desserten er servert!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply