Innimellom trenger man noe ekstra godt å kose seg med. Og hva er vel bedre enn å lage gresskarfudge selv – med få, og rene ingredienser, slik at resultatet faktisk blir mer sunt enn syndig?
Jeg fikk et par flotte, oransje Hokkaidogresskar av en kollega, med utfordingen: Lag noe godt! Jeg tror ikke han tenkte at det skulle bli godteri… for gresskar er jo en grønnsak. Men godt ble det! Fudgen kan lages av et hvilket som helst nøttesmør. Mandelsmør gir deg masse kalsium. Peanøtt- eller cashewsmør gir masse protein. Og så videre. Lag gjerne nøttesmøret ditt selv – eller kjøp ferdig. Men velg et produkt uten tilsatt sukker! Og helst uten salt også.
For de som har allergier mot nøtter, finnes det flotte frøsmør, for eksempel av solsikkekjerner. Så disse myke, forførende fudgebitene kan tilpasses alle!
Oppbevar de nydelige gresskarfudgene i tett boks i fryseren, så holder de fasongen og smaken! Varm mandelsmør og kokosolje på lav-middels varme i en liten gryte. Rør inn daddelsirup og gresskarmos, rør så inn krydder. Ha massen i en papirkledt form på ca. 18x18 cm. Sett i frys eller kjøl til massen er fast. Kutt i små biter og server. Oppbevares i fryseren.Gresskarfudge
Ingredients
Instructions
Og for deg som lurer: Gresskarmos lager du slik: Skrell gresskaret. Bruker du Hokkaidogresskar, holder det å skylle det, for det trenger ikke skrelles! Del gresskaret og fjern frø og tråder i kjernen. Kutt gresskaret i terninger. Ha dette over i en gryte med kokende vann. Vannet skal så vidt dekke gresskarbitene. Kok til gresskarbitene er møre, sjekk med en skarp kniv. Hell av vannet og ha bitene i en blender. Kjør til en jevn mos. Du kan fryse det som du ikke bruker til fudge – perfekt i supper, sauser og i bakst!
No Comments