De fleste grønnsaksretter får et ekstra piff sammen med en grønn dressing. Denne er enkel å lage, selv om den har majones som basis. Tror du at du ikke kan lage majones? Tro om igjen!
Majones er en emulsjon der lecitinet i eggeplommen binder vann og olje til en tykk kremsaus. Om du har en blender eller stavmikser, er det nesten umulig å trå feil. Trikset er bare å ta tiden til hjelp når du tilsetter oljen. Litt etter litt er det som skal til!
Urter
I oppskriften foreslår jeg noen urter jeg syns er nydelige i grønn dressing. Du kan selvsagt velge å bytte dem ut med andre urter, og det går fint an å eksperimentere med sitronskall (NB – økologisk!) eller annet snadder du vil ha i. Det aller viktigste er at du smaker deg frem til en dressing som du liker.
Husk også at dressinger gjerne ikke spises alene, selv om denne er så god at noen skjeer lett glir ned ;). Derfor må smaken, krydderet, urtene, pepperen – alt – være sterkere enn du tror. Dressingen blir «utvannet» idet den møter maten du serverer den sammen med. Så vær litt freidig når du smaksetter din versjon av grønn dressing.
Vil du lese mer om urter? Her er en sak jeg har skrevet om hvordan du kan bruke mer urter. For de er ikke bare gode, de er sunne også. Les for eksempel om helseeffekten av lavendel her.
Ok – da er det over til selve oppskriften. Enjoy!
Enkelt, og supergodt! Ha eggeplomme, sennep og eddik i en blender. Kjør på fullt mens du sper gradvis med olje til du har en majones. Ha så i urtene og løk og yoghurt. Kjør jevnt. Smak til med salt. Oppbevares i tett beholder i kjøleskapet.Grønn urtedressing
Ingredients
Instructions
No Comments