Sunne og skjønne oppskrifter

Grønn smoothie med spinat og mynte

Gi deg selv en frisk start på dagen med et stort glass grønn smoothie. Den smaker himmelsk, er supersunn og holder deg mett og god helt frem til lunsj!

I denne smoothien har jeg blandet noe av det beste jeg vet. Spinat, fordi hvem vil vel ikke bli som Skipper’n? Og banan, fordi, jeg mener – det smaker så godt og er så kremete… og mynte, fordi det er friskt og gir meg glede. Og litt annet snask som også gjør at denne smoothien gjør godt for både kropp og sjel.

Det greie med en smoothie er at du alltids kan utvide oppskriften med det du måtte ha for hånden. Og du kan også enkelt lage mer, så du kan dele med andre. Og om du velger å lage en hot variant, med for eksempel grønn chili eller ingefær i tillegg, ja, så kan du med fordel servere den som små shots, på en brunsj, for eksempel.

Mer om ingrediensene i grønn smoothie:

Spinat er en supergrønnsak, rik på vitamin A, B, C, K, kalsium, kalium, jern og andre godsaker. Det er ikke mye fett i spinat, men en del av det som er, er omega-3-fett. Og så får du mye fiber og en haug antioksidanter også.

Mynte er et navn som brukes om forskjellige planter i leppeblomstfamilien, men egentlig tilhører navnet slekten «mentha», og har vært brukt om den helt siden Hippokrates’ tid, 400 år f.Kr. Om du bruker mye mynte, drar du nytte av at den er rik på kostfiber, kalsium, jern, kalium, vitamin C og folat. Den er også en kilde til magnesium og riboflavin.

Mange tror at bananen er veldig søt og fet. Men den er ikke akkurat er noen fettbombe – en gjennomsnittlig stor banan inneholder mindre enn et halvt gram fett. Og dette fettet inneholder sunne plantesteroler, stoffer vi har nytte av. Sukkeret i modne bananer forekommer i tre varianter, sukrose, fruktose og glukose. Umodne bananer er rike på stivelse som gjennom modningsprosessen spaltes til sukker. En del av stivelsen i umodne bananer er såkalt resistent stivelse, et nyttig fiberstoff for tarmhelsen.

Yoghurt er et flott produkt! Velg naturell, og gjerne en type som er rik på protein. I yoghurt får du også levende melkesyrebakterier som er bra for tarmfloraen. Om du ikke spiser melkeprodukter, velg soyayoghurt, det gir like bra proteiner. Lær å lage din egen yoghurt her!

Appelsin sikrer deg rikelig med vitamin C og en god del fiber fra det hvite og skilleveggene i båtene. Og friskheten får tennene til å løpe i vann. Nam!

Chiafrø er generelt rike på sunt, umettet fett, den typen fett som er bra for hjertet og blodårene. Bruk gjerne frø i maten, men ikke overdriv, chiafrø inneholder mye kalorier! De er også fiberrike, og det betyr sunnere fordøyelse med mindre forstoppelse og hemoroider. To spiseskjeer chiafrø er den maksimale anbefalte daglige mengden fra helsemyndighetene. Les mer om hvordan du bruker chiafrø her.

Så – over til oppskriften!

Grønn smoothie med spinat og mynte

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
By Gunn Helene Arsky Serves: 1 stor
Total Time: 5 minutter

Gi deg selv den beste starten på dagen, med en sprek smoothie som metter godt hele veien frem til lunsj.

Ingredients

  • 1 banan, gjerne fryst, i biter
  • 30 g babyspinat, vasket
  • 1 neve frisk mynte, blader og stilker
  • 2 dl yoghurt naturell
  • 1 appelsin, skrelt og i biter
  • 2 ss chiafrø

Instructions

1

Ha alt utenom chiafrø i en blender og kjør til jevnt.

2

Ha chiafrø i bunnen av et halvlitersglass og hell på smoothien.

3

Rør lett om og la frøene svelle litt før du drikker.

Og her er oppskrift på en annen spennende smoothie med frekk smak av piña colada.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply