Sunne og skjønne oppskrifter

Grønne vafler i stedet for å luke

Vafler av ugress! Plenen vår har en invasjon av skvallerkål, og i bringebærhekken vokser det brennesle. Mitt tips: Spis dem opp!

Jeg bruker brennesle i alt fra supper og pesto, til smoothies – og nå: frokostvafler. Og skvallerkål er supert følge. Begge delene gir vaffelen en nydelig, grønn farge og masse ekstra bioaktive plantestoffer.

Betennelse er kroppens måte å helbrede seg selv og bekjempe infeksjoner. Men om betennelsen blir kronisk, kan du få varige skader. Brennesle inneholder flere forbindelser som kan redusere betennelse, blant annet ved å senke nivået av flere inflammatoriske hormoner.

Skvallerkål inneholder flere flavonoider (antioksidanter), furanokumariner, eterisk olje, fenolsyrer, polyacetylener og fytosteroler. I en studie fra 2007 fant man at den også er rik på falcarindol, et betennelsesdempende stoff.  Urten er i tillegg rik på vitamin C.

Til en plate vafler (som er nok til en hel frokost for en person) trenger du:
  • 1 banan
  • 1 egg
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl skvallerkål og/eller brennesle, skylt
  • Litt vaniljesukker og kardemomme
  • ½ ts bakepulver

Ha alle ingrediensene i en blender med kniv og svosj til du har en jevn røre. Stek som vanlig vaffel og server med det du måtte ønske.

Jeg serverte meg selv deilig cottage cheese og en hylleblomst-curd jeg kjøpte i London.

Lurer du på å bruke mer ville vekster i maten? Ta gjerne kontakt med meg!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply