MENUMENU
Sunne og skjønne oppskrifter

Grønnkål- og spinatpai med feta

En skikkelig superpai – perfekt til middag, eller som lun kveldskos. Og den er så god at selv de mest kresne unger glemmer at den er sunn!

Du kan selvsagt variere mengdene mellom spinat og grønnkål. Jeg brukte en pakke av hver. Grønnkålen setter en ekstra spiss, krydret smak på paien.

Grønnkål- og spinatpai med feta

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 4,00 out of 5)
Loading...
Av: Gunn Helene Porsjoner:: 4 porsjoner
Prep Time: 60 minutter Matlagingstid: 45 minutter

Havremelet i bunnen gir fylde, fiber og en rund smak til paien.

Ingredienser

  • Paideig:
  • 100 g hvetemel
  • 125 g havremel
  • 100 g myk plantemargarin
  • Saften av ½ lime
  • 1 ss kaldt vann
  • Fyll:
  • 1 pakke (200 g) grønnkål, renset for grove stilker
  • 1 pose (65 g) babyspinat
  • 4 ss olivenolje
  • 3 egg
  • 1,5 dl matfløte
  • 200 g fetaost
  • salt og pepper etter smak

Slik gjør du

1

Bland mel og salt til paiskallet og smuldre inn margarinen. Kna inn limejuice og vann til du har en fast deig. Pakk den i folie og sett kjølig en times tid.

2

Smør en 23 cm paiform og klem ut deigen i skallet, helt opp til kanten. Bruk en gaffel og stikk noen hull i deigen, så luften kommer ut under steking. Stek paiskallet på 200 grader i 15 minutter.

3

Mens paiskallet steker, klargjør du fyllet. Ha grønnkål og spinat i en panne med olje og fres på middels varme til grønnsakene faller sammen. Ta dem ut og grovhakk dem. Bland egg og fløte i en bolle, ha i grønnsakene og tilsett grovsmuldret fetaost.

4

Ha hele fyllet i det stekte paiskallet, klem det godt ned og sett paien inn i ovnen igjen for steking i ca. 20-25 minutter eller til paien har stivnet.

5

Dersom grønnkålen blir brun før steketiden er over, kan du legge over litt aluminiumsfolie. Alt for stekt grønnkål smaker fort bittert!

6

Ta paien ut og server etter 5 minutters hviletid - gjerne med grønn salat og godt brød.

grønnkål og spinatpaigrønnkål og spinatpai 2

Vil du ha flere oppskrifter med grønnkål? Prøv denne juicen!

 

Subscribe & Follow

Du vil kanskje også like

Ingen Kommentarer

Legg igjen en Kommentar