En skikkelig superpai – perfekt til middag, eller som lun kveldskos. Og den er så god at selv de mest kresne unger glemmer at den er sunn!
Du kan selvsagt variere mengdene mellom spinat og grønnkål. Jeg brukte en pakke av hver. Grønnkålen setter en ekstra spiss, krydret smak på paien.
Havremelet i bunnen gir fylde, fiber og en rund smak til paien. Bland mel og salt til paiskallet og smuldre inn margarinen. Kna inn limejuice og vann til du har en fast deig. Pakk den i folie og sett kjølig en times tid. Smør en 23 cm paiform og klem ut deigen i skallet, helt opp til kanten. Bruk en gaffel og stikk noen hull i deigen, så luften kommer ut under steking. Stek paiskallet på 200 grader i 15 minutter. Mens paiskallet steker, klargjør du fyllet. Ha grønnkål og spinat i en panne med olje og fres på middels varme til grønnsakene faller sammen. Ta dem ut og grovhakk dem. Bland egg og fløte i en bolle, ha i grønnsakene og tilsett grovsmuldret fetaost. Ha hele fyllet i det stekte paiskallet, klem det godt ned og sett paien inn i ovnen igjen for steking i ca. 20-25 minutter eller til paien har stivnet. Dersom grønnkålen blir brun før steketiden er over, kan du legge over litt aluminiumsfolie. Alt for stekt grønnkål smaker fort bittert! Ta paien ut og server etter 5 minutters hviletid - gjerne med grønn salat og godt brød.Grønnkål- og spinatpai med feta
Ingredients
Instructions
Vil du ha flere oppskrifter med grønnkål? Prøv denne juicen!
No Comments