En blondie er en lys brownie, kan du si. En seig kake, spekket med godsaker, som bakes i en lav form og deles i saftige biter. Sugen???
Jeg er svak for brownies, men går absolutt ikke av veien for å eksperimentere på den lyse siden av gjerdet også. Spesielt ikke når resultatet har et snev av sunnhet over seg, idet min blondie både er grov og inneholder bringebær. Litt, vel å merke. Av begge deler.
Friske bær og hvit sjokolade Nystekt kake dufter himmelsk! Bærene stikker opp – nam!
For kaker er og blir kaker. Det er ikke kaker jeg spiser for å bli sunnere!
Men når jeg nå likevel vil ha meg et stykke, gjør det godt å vite at oppskriften er finjustert slik at den blir hakket med næringsrik. Hakket mer nyttig. Men uten at jeg firer på kravene til god smak.
Blondie-regler
Når du skal i gang med å bake en blondie (eller blond brownie), må du ikke forveksle den med en hvit sjokoladebrownie.
En ekte blondie er som en sjokoladebrownie, men bruker vanilje i stedet for kakao. I tillegg er den laget med brunt sukker for ekstra fyldig karamellsmak. Blondies inneholder også mel, smør/margarin, egg og innimellom bakepulver. Alt etter som hvilken smak du går for, kan den være tilsatt valnøtter eller pekannøtter, hvite eller mørke sjokoladebiter, karamellfudgebiter eller andre godsaker.
I min blondie har jeg fryste bringebær. Det gjør kaken enda mer saftig og seig. Bærene er både vakre å se på og gir en syrlig spiss til kaken. Hvit sjokolade runder det hele av.
Her er oppskriften:
En saftig kake som holder seg godt og er hakket sunnere enn mange andre kaker. Forvarm stekeovnen til 180 °C. Kle en 21 x 21 cm kakeform med bakepapir. I en middels stor gryte smelter du margarinen. Bruk en sleiv og rør inn sukkeret til det ser ut som karamellsaus. Rør så inn vaniljeekstrakt og egg, rør til det tykner litt. Deretter rører du inn melet og hvit sjokolade, bare bland til melet akkurat er innrørt, ikke lenger (da blir kaken uønsket seig). Vend til sist inn ferske eller fryste bringebær (de trenger ikke tines). Ha røren i formen og stek midt i ovnen i ca. 27-30 minutter, eller til en kakepinne kommer ren ut når du stikker den midt i kaken. Sett kakeformen på en rist og la blondien kjøle seg litt. Del i 16 like store biter og server.Grov blondie med bringebær
Ingredients
Instructions
Og hvorfor ikke prøve en annerledes brownie også, når du først er i bakehumør?
No Comments