Sunne og skjønne oppskrifter

Grov blondie med bringebær

En blondie er en lys brownie, kan du si. En seig kake, spekket med godsaker, som bakes i en lav form og deles i saftige biter. Sugen???

Jeg er svak for brownies, men går absolutt ikke av veien for å eksperimentere på den lyse siden av gjerdet også. Spesielt ikke når resultatet har et snev av sunnhet over seg, idet min blondie både er grov og inneholder bringebær. Litt, vel å merke. Av begge deler.

For kaker er og blir kaker. Det er ikke kaker jeg spiser for å bli sunnere!

Men når jeg nå likevel vil ha meg et stykke, gjør det godt å vite at oppskriften er finjustert slik at den blir hakket med næringsrik. Hakket mer nyttig. Men uten at jeg firer på kravene til god smak.

Blondie-regler

Når du skal i gang med å bake en blondie (eller blond brownie), må du ikke forveksle den med en hvit sjokoladebrownie.

En ekte blondie er som en sjokoladebrownie, men bruker vanilje i stedet for kakao. I tillegg er den laget med brunt sukker for ekstra fyldig karamellsmak. Blondies inneholder også mel, smør/margarin, egg og innimellom bakepulver. Alt etter som hvilken smak du går for, kan den være tilsatt valnøtter eller pekannøtter, hvite eller mørke sjokoladebiter, karamellfudgebiter eller andre godsaker.

I min blondie har jeg fryste bringebær. Det gjør kaken enda mer saftig og seig. Bærene er både vakre å se på og gir en syrlig spiss til kaken. Hvit sjokolade runder det hele av.

Her er oppskriften:

Grov blondie med bringebær

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
By Gunn Helene Arsky Serves: 16 stk

En saftig kake som holder seg godt og er hakket sunnere enn mange andre kaker.

Ingredients

  • 170 g plantemargarin
  • 225 g brunt sukker eller palmesukker
  • 2 ts vaniljeekstrakt
  • 1 stort egg (eller vegansk erstatning tilsvarende 1 egg)
  • 100 g hvetemel
  • 110 g sammalt fint hvetemel
  • 150 g hvit sjokolade, grovhakket (gjerne vegansk)
  • 50 g (fryste) bringebær

Instructions

1

Forvarm stekeovnen til 180 °C. Kle en 21 x 21 cm kakeform med bakepapir.

2

I en middels stor gryte smelter du margarinen. Bruk en sleiv og rør inn sukkeret til det ser ut som karamellsaus.

3

Rør så inn vaniljeekstrakt og egg, rør til det tykner litt.

4

Deretter rører du inn melet og hvit sjokolade, bare bland til melet akkurat er innrørt, ikke lenger (da blir kaken uønsket seig).

5

Vend til sist inn ferske eller fryste bringebær (de trenger ikke tines).

6

Ha røren i formen og stek midt i ovnen i ca. 27-30 minutter, eller til en kakepinne kommer ren ut når du stikker den midt i kaken.

7

Sett kakeformen på en rist og la blondien kjøle seg litt. Del i 16 like store biter og server.

Og hvorfor ikke prøve en annerledes brownie også, når du først er i bakehumør?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply