Innimellom kommer det gjester med kort varsel. Og da liker jeg å slenge sammen scones – det går raskt, det smaker himmelsk og de kan varieres i det uendelige.
Disse sconesene med tørket frukt og nøtter passer like bra til syltetøy og brunost som til skarpe blåmuggoster eller hummus.
Jeg bruker grovt mel, slik at de metter godt.
Og en ting er sikkert – når brettet med aprikosscones steker, dufter det ufattelig godt i huset!
Litt om ingrediensene
Aprikos:
Steinfrukten aprikos har liten påvirkning på blodsukkeret vårt, så lenge den er fersk. Tørket aprikos er en fin kilde til fiber og vitamin A.
Valnøtter:
Det er mer omega-3 i valnøtter enn i både ørret og laks, per 100 g. Derfor kan valnøtter være viktig i kosten til de som ikke spiser fet fisk/tar tran. Omega-3 er viktig for både hjerte- og hjernehelse.
Korinter:
Korinter er tørkede, steinfrie druer av typen svart korint. Navnet kommer fra det greske stedet Korint på Peloppones. De er bitte små og ofte hardere enn vanlige rosiner, og svært mørke i fargen. Om du ikke har korinter, kan du kutte vanlige rosiner i to og bruke dem i oppskriften på aprikosscones.
Disse gjør du enkelt veganske ved å bytte ut smør og melk med plantebaserte alternativer. Legg aprikoser, korinter og valnøtter i bløt i vannet i 15 minutter. Imens blander du det tørre i en bolle. Smuldre inn smør eller bakefett i melmiksen. Tilsett aprikosmiksen inklusive bløtevannet til melet og kna sammen. Tilsett 1,5 dl melk (eller litt mer) til deigen er bløt og litt klissete. Forvarm stekeovnen til 250 grader. Ha deigen over på en bakepapirkledt stekeplate. Klapp deigen flat til den er 2 cm tykk og formet som en firkant. Bruk kniv og del opp i 16 biter. Trekk bitene litt fra hverandre og stek sconesene midt i ovnen i ca. 15 minutter. Server lunkne.Grove aprikosscones med korinter og valnøtter
Ingredients
Instructions
No Comments