Sammenliknet med gulrotbrød er gulrotscones superraskt å lage. De kan være ordentlig grove også, så de passer utmerket i matpakken.
I Irland er de store fans av å bake såkalt sodabread, eller brød bakt med natron som hevemiddel i stedet for gjær. Dette brødet er ofte grovt. Scones er rundstykkevarianten av dette, og grove scones er ikke på noen måte kake eller muffins! Derfor passer de til matpakken så vel som til frokost en lat helgemorgen, eller til kveldsmaten om det kommer uventede gjester.
For dette går raskt å lage!
Gulrotscones med flere variasjoner
Disse grove sconesene blir ekstra saftige fordi de inneholder revet gulrot. Du kan godt bytte med revet kålrot, søtpotet, rødbete eller hva annet du måtte ha av rotgrønnsaker å ta av. Men jeg er svak for den fine fargen gulroten gir.
Jeg har nøtter i min oppskrift, men det står du fritt til å droppe, evt bytte med frø. Det gjør noe for konsistensen å ha litt «fyll» i gulrotscones.
Og her er oppskriften – vel bekomme! En rask oppskrift som garantert gir saftige scones! Sett ovnen på 220 °C. Bland de tørre ingrediensene, og smuldre inn fettet. Tilsett melk, gulrot, linfrø og valnøtter, og samle med hendene til en fin deig. Del opp deigen i 14-16 emner og legg de på et stekebrett. Stek sconesene midt i ovnen i ca. 20 minutter. Server lunkne, oppbevar i tett pose etter avkjøling.
Gulrotscones med valnøtter
Ingredients
Instructions
Vil du ha flere oppskrifter med gulrot? Sjekk for eksempel denne gulrotvaffeloppskriften!
Og om du ønsker en annen type frokost – hva med disse frokostpannekakene?
No Comments