Sunne og skjønne oppskrifter

Grove gulrotscones

Scones gulrotscones i kurv utendørs i Hemsedal

Sammenliknet med gulrotbrød er gulrotscones superraskt å lage. De kan være ordentlig grove også, så de passer utmerket i matpakken.

I Irland er de store fans av å bake såkalt sodabread, eller brød bakt med natron som hevemiddel i stedet for gjær. Dette brødet er ofte grovt. Scones er rundstykkevarianten av dette, og grove scones er ikke på noen måte kake eller muffins! Derfor passer de til matpakken så vel som til frokost en lat helgemorgen, eller til kveldsmaten om det kommer uventede gjester.

For dette går raskt å lage!

Gulrotscones med flere variasjoner

Disse grove sconesene blir ekstra saftige fordi de inneholder revet gulrot. Du kan godt bytte med revet kålrot, søtpotet, rødbete eller hva annet du måtte ha av rotgrønnsaker å ta av. Men jeg er svak for den fine fargen gulroten gir.

Jeg har nøtter i min oppskrift, men det står du fritt til å droppe, evt bytte med frø. Det gjør noe for konsistensen å ha litt “fyll” i gulrotscones.

Og her er oppskriften – vel bekomme!

Gulrotscones med valnøtter

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 4,67 out of 5)
Loading...
Av: Gunn Helene Arsky Porsjoner:: 16 stk
Prep Time: 10 min Matlagingstid: 20 min

En rask oppskrift som garantert gir saftige scones!

Ingredienser

  • 6 dl hvetemel
  • 6 dl grovt mel
  • 4 ts bakepulver
  • 2 ts salt
  • 6 ss myk margarin/kokosolje/smør
  • 4 dl melk
  • 4 dl gulrot, revet
  • 4 ss linfrø
  • 1 dl valnøtter, hakkede

Slik gjør du

1

Sett ovnen på 220 °C.

2

Bland de tørre ingrediensene, og smuldre inn fettet.

3

Tilsett melk, gulrot, linfrø og valnøtter, og samle med hendene til en fin deig.

4

Del opp deigen i 14-16 emner og legg de på et stekebrett.

5

Stek sconesene midt i ovnen i ca. 20 minutter.

6

Server lunkne, oppbevar i tett pose etter avkjøling.

Vil du ha flere oppskrifter med gulrot? Sjekk for eksempel denne gulrotvaffeloppskriften!

Og om du ønsker en annen type frokost – hva med disse frokostpannekakene?

Subscribe & Follow

Du vil kanskje også like

Ingen Kommentarer

Legg igjen en Kommentar