Har du hørt om gulrotkake-smoothie? Hvis du er like glad i kaker som jeg, så kan du neppe tenke deg noe bedre til frokost enn gulrotkake. Men om du også er like opptatt av å spise sunt som jeg, så er denne smoothien det du trenger.
Gulrotkake
En skikkelig god gulrotkake har mye gulrot i seg, men også en dæsj av kanel og muskatnøtt, kanskje litt ingefær, muligens litt valnøtter, kanskje et hint av vanilje, noen hakkede dadler… jeg kjenner jeg får vann i munn bare av å skrive dette! Og på toppen av gulrotkaken er det gjerne en fyldig krem med et dryss av kokos eller mer valnøtter. Sukk!
Alt dette kan du kombinere til en sunn, fantastisk smoothie som gir deg den ultimate starten på dagen.
Smoothie
En god smoothie er passe tykk – ikke så tykk at skjeen står av seg selv (da er det en puré), men heller ikke så tynn at du kan drikke den uten å merke fylden (da er det en juice). Midt mellom der liker jeg mine smoothier, og de blir gjerne tykke fordi jeg bruker én eller flere fryste ingredienser.
Så også med min oppskrift på gulrotkake-smoothie. En god, gammel traver som jeg stadig drar frem på dager da jeg syns jeg fortjener noe ekstra godt.
Men siden den er så sunn, er det ikke noe i veien for å spise den så ofte du vil.
Bruk gjerne kokt, kald gulrot som du har til overs fra dagen før, eller bruk gulrotjuice. Resultatet blir best om det er ren gulrotjuice, ikke en frokostjuiceblanding.
Her er oppskriften!
En fantastisk frokostrett som er ferdig på to minutter, og som gir deg kombinasjonen av gulrotkake og sunn smoothie. Ha alt utenom valnøttene i en blender og svosj til du har en jevn smoothie. Smak ev. til med mer krydder. Server gjerne toppet med valnøtter, eller med valnøttene i bunnen av glasset.Gulrotkake-smoothie
Ingredients
Instructions
No Comments