Sunne og skjønne oppskrifter

Hot gulrotsuppe med chili, appelsin og ingefær

gulrotsuppe i tallerken innendørs

Gulrotsuppe er noe av det enkleste og mest smakfulle du kan lage. Og med tilskudd av chili og ingefær blir dette en varmende suppe som loser deg helskinnet gjennom vintertiden.

Har du grønnsaker, vann og salt kan du lage suppe. Og om du har en blender, kan du lage fyldig suppe! Vanskeligere er det ikke, egentlig. Men når det er sagt – så er jeg ekstra glad i supper som både har en vakker farge og både det salte og det sødmefylte elementet vel bevart.

Gulrotsuppe med en vri

Gulroten er en naturgitt ingrediens i så måte. Fyldig og rund i smaken, og med en lett sødme som oppvarmingen bringer ut. I tillegg er den nydelig å se på, og oppvarmingen gjør at gulroten gløder enda mer enn når den er rå.

Appelsinjuicen jeg har i suppen, er med på å øke sødmen – men ikke for mye, bare akkurat passe. Den gir også en uventet friskhet til suppen, på grunn av syren som finnes i appelsin.

Gulrotsuppe er naturlig rik på vitamin A i form av betakaroten. Dette pro-vitaminet, som blir omdannet til ekte vitamin A i kroppen vår, er fettløselig. Det betyr at for å tas ekstra godt opp i kroppen, må vi spise noe fett samtidig. I gulrotsuppen løser jeg dette ved å bruke kokosolje til å frese gulrøttene i.

Alle ingrediensene er der av en årsak, med andre ord.

Om vinteren er det godt å varme seg innenfra. Ikke alltid med te, kaffe og kakao, men også med ingredienser som skrur opp den indre termostaten, for å si det slik. Chili og ingefær gjør nettopp dette for oss. Du kjenner du blir litt het i pannen når du spiser chili eller ingefær. Sammen med den mer trauste gulroten danner de tre grønnsakene grunnlaget for en eksotisk og varmende suppe du aldri blir lei.

Hot gulrotsuppe med chili, appelsin og ingefær

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
By Gunn Helene Arsky Serves: 4 porsjoner

Enkel, smakfull og varmende suppe du aldri blir lei! Og denne oppskriften passer fint til å gange opp og lage til mange.

Ingredients

  • 75 g kokosolje
  • 1,5 kg gulrot, skrelt og ternet
  • 75 g ingefær, skrelt og revet
  • 0,5-1 rød chili, vasket og finhakket, med frø
  • 7,5 dl vann
  • 5 dl appelsinjuice
  • 0,5 boks kokosmelk
  • 3 terninger grønnsaksbuljong
  • 0,5 pk vårløk, hakket

Instructions

1

Varm oljen i en stor gryte, tilsett gulrot, ingefær og chili.

2

La frese godt så det får litt farge før du har i vann og buljongterning.

3

La koke til alt er mørt.

4

Kjør jevnt med stavmikser eller i blender.

5

Server toppet med vårløk, finhakket.

Bildet er tatt av Cathrine Brandt – tusen takk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply