La gurkemeie kvikke deg opp når vinteren er på sitt mørkeste og kaldeste! Det er nydelig å varme seg på en rykende varm kopp med gullmelk eller gyllen melk.
Den henter gulfargen sin fra den antioksidantrike gurkemeieroten, den som gir farge til karripulver. Det aktive virkestoffet heter curcumin og er sykdomsforebyggende, slimløsende og antiinflammatorisk. I ayurvedaen – en søskenfilosofi til yogaen – er denne drikken viktig om vinteren, fordei den har varmende og styrkende egenskaper. Og så er den jo utrolig god, da!
Golden milk med tørre krydder
Jeg har funnet frem til den perfekte løsningen – en tørr kryddermiks som holder i det uendelige (om du ikke drikker den opp, da!).
Du kan bruke alle slags melketyper til denne – vanlig lettmelk, Styrk melk, soyamelk, vanilje-soyamelk eller annet som du liker. Varm melk og kryddermiks i en liten gryte til det ryker, men ikke fosskoker!
Med en boks av denne krydderblandingen er det enkelt å lage en kopp rykende varm gyllen melk når som helst! Pulveret holder seg i månedsvis. Bland sammen alle ingrediensene. Rør godt! Ha blandingen i en liten, tett boks. Når du skal lage deg en kopp gyllen melk, bruker du 2 ts pulver til 5 dl varm melk. Pulveret er også nydelig i yoghurt og smoothie!Golden milk med gurkemeie
Ingredients
Instructions
Tips: Vil du ha enda mer varme innabords om vinteren, kan du forsøke denne havregrøten med chiafrø og tranebær!
No Comments