Sunne og skjønne oppskrifter

Havregrøt med chia og tranebær

En skål havregrøt med chiafrø og tranebær

Det er utrolig deilig å ha en tallerken rykende varm havregrøt å varme seg på, idet dagslyset såvidt skimtes bak sneføyken en søndags morgen. Og denne grøten er det noe spesielt med – den styrker deg i vinterkulden!

Havre er i seg selv bra for immunforsvaret, rik på betaglukaner og jern som den er. Men i tillegg har jeg hatt i chiafrø, disse glutenfrie, proteinrike, omega-3-rike frøene som gjør godt for fordøyelsen og hele kroppen. Og som en erstatning for de vanlige rosinene, bruker jeg tranebær. Syren i trannebærene gjør urinblæren motstandsdyktig mot  bakterier som kan gi urinveisinfeksjon. Og det er jo smart, nå som det er høysesong for slike plager!

Havregrøt med chia og tranebær

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
Serves: 1 porsjon
Prep Time: 2 minutter Cooking Time: 5 minutter Total Time: 7 minutter

Jeg bruker styrk melk for ekstra portein, kalsium og vitamin D. Velg gjerne glutenfrie havregryn, så blir grøten glutenfri!

Ingredients

  • 1,5 dl havregryn, gjerne glutenfrie
  • 1 dl vann
  • ¼ ts salt
  • 1-2 ss chiafrø
  • 1 dl melk (eller mer)
  • 2 ss tørkede tranebær med lite sukker

Instructions

1

Ha havregryn, vann, salt og chiafrø i en liten gryte.

2

Kok opp under omrøring.

3

Når grynene begynner å svelle, har du i halvparten av melken og 1 ss tranebær.

4

Spe evt med mer melk til du får passende konsistens.

5

Når grøten er ferdig, har du den i en tallerken og pynter med resten av tranebærene.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply