Det er utrolig deilig å ha en tallerken rykende varm havregrøt å varme seg på, idet dagslyset såvidt skimtes bak sneføyken en søndags morgen. Og denne grøten er det noe spesielt med – den styrker deg i vinterkulden!
Havre er i seg selv bra for immunforsvaret, rik på betaglukaner og jern som den er. Men i tillegg har jeg hatt i chiafrø, disse glutenfrie, proteinrike, omega-3-rike frøene som gjør godt for fordøyelsen og hele kroppen. Og som en erstatning for de vanlige rosinene, bruker jeg tranebær. Syren i trannebærene gjør urinblæren motstandsdyktig mot bakterier som kan gi urinveisinfeksjon. Og det er jo smart, nå som det er høysesong for slike plager!
Jeg bruker styrk melk for ekstra portein, kalsium og vitamin D. Velg gjerne glutenfrie havregryn, så blir grøten glutenfri! Ha havregryn, vann, salt og chiafrø i en liten gryte. Kok opp under omrøring. Når grynene begynner å svelle, har du i halvparten av melken og 1 ss tranebær. Spe evt med mer melk til du får passende konsistens. Når grøten er ferdig, har du den i en tallerken og pynter med resten av tranebærene.Havregrøt med chia og tranebær
Ingredients
Instructions
No Comments