Sunn mat

Herlig hvit januar!

Vinglass med vann bobler

Stadig flere av oss tar et sunt standpunkt om å avstå fra alkohol i en kortere eller lengre periode. Det kalles gjerne å gå inn i en hvit tid. Hvorfor ikke la januar bli hvit i 2019?

Julen og nyttårsaften er over. Og er du som meg, har du kost deg med herlig mat og drikke i minst en uke, ja, kanskje helt siden starten av desember. Og slikt setter lett spor på vekten, dessverre. Faktisk pleier nordmenn flest å gå opp et par kilo i julen. Og det er ikke så rart, for julemat og drikke inneholder mye kalorier.

Jeg er ingen stor fan av klassiske nyttårsforsetter. Jeg skal bli sunn. Jeg skal trene masse. Jeg skal gi mer til de som har det verre enn meg. Nyttårsforsettene pleier å stå for fall bare noen få dager inn i det nye året. Vi blir så lett distrahert.

Men å holde januar hvit – uten alkohol – er helt overkommelig! Det er jo bare å  kose seg med annen drikke i stedet: farris, vann, juice, te, kaffe, lettmelk… Bli ikke overrasket om du ser utslag på vekten mot slutten av januar. For ikke bare inneholder vin og øl mye kalorier – de gjør deg gjerne mer sulten også, så du kanskje spiser mer enn du ellers ville gjort. Så å kutte ut alkohol i januar vil hjelpe deg litt ned i vekt – jeg lover!

Så: Uten noe forsett, men kun med en intensjon om en hvit januar, går vi et grønt, sunt og skjønt 2019 i møte!

PS: En klok person har uttalt at man bør ha en hvit dag i hver uke, en hvit uke i hver måned, og en hvit måned i hvert år. Tar du utfordringen?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply