Sunne og skjønne oppskrifter

Herlige, tykke blåbærpannekaker

Blåbærpannekaker amerikansk type på tallerken

Blåbærpannekaker er noe amerikanerne simpelthen elsker. De må være tykke og luftige. Pannekakene, altså, ikke amerikanerne! De spiser dem til frokost heller enn til middag, og blåbær er fast følge.

Denne oppskriften er svært mye sunnere enn hva vi vanligvis forbinder med amerikanske pannekaker – og dermed bedre for helsen. Havregrynene gjør at pannekakene metter godt, og blåbærene tilfører antocyaniner i massevis.

Tykke, luftige pannekaker er noe vi gjerne ser i stabler på amerikanske frokostscener i filmer. Vanligvis er de toppet med lønnesirup, og kanskje bacon. Ikke verdens sunneste kombinasjon, spesielt når du ser at pannekakene er laget av bleket hvetemel… Og om de går for blåbær, er det jammen i form av sirup, det også.

Blåbærpannekaker på amerikansk?

Jeg husker første gangen jeg spiste pannekaker til frokost på en diner. Vi norske ungdommene satt med store øyne og så et fjell av pannekaker lande med et bestemt dunk foran oss. Fra jukeboksen på bordet kunne vi velge musikk til arbeidet (det føltes som litt av et arbeid, å skulle spise 10 pannekaker helt selv). Og ved siden av jukeboksen sto sirupene. Lønnesirup, ja, det var klart. Men så var det blåbærsirup, jordbærsirup, kirsebærsirup, hasselnøttsirup, vaniljesirup, sjokoladesaus, nutella… og massevis av smør, sukker og syltetøy også.

Ved å bruke friske blåbær som du har inni selve pannekakene, trenger du ikke alle disse sirupene. Derfor syns jeg du skal prøve min sunnere vru på amerikanske pannekaker.

Oppskriften er forresten fra boken min, Spis deg ung – les mer om den her!

Vil du prøve deg på flere oppskrifter med havre? Sjekk ut denne mettende grøten!

Herlige, tykke blåbærpannekaker

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 4,50 out of 5)
Loading...
By Gunn Helene Serves: 4
Prep Time: 7 minutter Cooking Time: 10 minutter Total Time: 17 minutter

Når blåbærene er inni pannekakene, trenger du ikke pynt på toppen! Men det må sies at et lite kryst med frisk sitron over, setter prikken over i-en!

Ingredients

  • 3 ½ dl fint sammalt hvetemel
  • 2 ½ dl havregryn
  • 2 ss sukker
  • 2 ts bakepulver
  • ½ ts salt
  • 5 dl ekstra lett melk
  • 2 egg
  • 2 ½ dl friske blåbær
  • flytende margarin til steking

Instructions

1

Bland godt sammen mel, havregryn, sukker, bakepulver og salt i en stor bolle.

2

I en liten bolle blander du melk og egg og pisker til det er godt blandet.

3

Rør det våte i det tørre og rør til sist inn blåbærene.

4

Varm flytende margarin eller olje i en liten stekepanne.

5

Bruk ca ½-2/3 dl røre per pannekake. Det blir ca. 20 pannekaker av denne oppskriften.

6

Stek på begge sider og server varme.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply