Sunne og skjønne oppskrifter

Himmelsk mangolassi

Gul smoothie mangolassi i glass pyntet med bananskive

Etter at jeg var på kurs i indisk matlaging hos Niru Kumra på Grünerløkka for noen år siden, har denne luksuriøse mangolassien stått på programmet fra tid til annen. Hemmeligheten er å finne i mangopureen – den gir drikken en unik smak!

Lassi er en indisk drikk som er basert på yoghurt. Den er populær å drikke på sommeren, fordi den er naturlig avkjølende og oppfriskende. Den kommer i flere varianter, og mangolassi er spesielt populær. Jeg syns den er for god til bare å drikkes på sommeren, så derfor serverer jeg den så ofte jeg kan.

Mango

Mangoen er en tropisk frukt som aldri skal oppbevares under 7 ºC. Da blir den grå inni og mister mye smak. La derfor mangoen ligge på benken eller fruktfatet. I denne drikken bruker jeg Nirus fantastiske, ferdige mangopuré, så da unngår jeg hele problematikken.

Ernæring

Mango er en fin kilde til kostfiber. Den er også full av vitamin C. Det samme er mangopureen, men den er også tilsatt noe sukker.

Tilpass til alle

Oppskriften kan fint gjøres vegansk ved å bytte yoghurten med soya- eller havregurt, og den kan gjøres laktosefri på samme måte eller ved å bytte med laktosefri yoghurt.

Og her er den nydelige oppskriften! Si fra hva du syns, da vel – denne er digg!

Mangolassi

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
By Gunn Helene Arsky Serves: 2 store eller 5 små
Prep Time: 5 min Cooking Time: 1 min Total Time: 6 min

Enkel og smakfull, samtidig eksotisk og spennende!

Ingredients

  • 4 stk bananer
  • 0,5 l naturell yoghurt
  • 0,5 l vaniljeyoghurt
  • 1/2 boks mangopuré

Instructions

1

Ha alt i en blender og kjør til en jevn drikk, server i porsjonsglass.

Notes

Jeg bruker Niru Kumras mangopuré, de har den på Meny. Den er laget med helt vidunderlig modne mangoer! Vil du ha en friskere smak, kan du bytte yoghurt naturell med kefir. Og vil du gjøre drikken vegansk, kan du bytte yoghurtene med plantebaserte yoghurter.

Vil du prøve en annen rett med mango? Sjekk ut den tropiske kjøleskapsgrøten min!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply